Schoolmoord Rotterdam

Meisje (16) doodgeschoten in fietsenstalling Rotterdamse school

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© GinoPressMeisje (16) doodgeschoten in fietsenstalling Rotterdamse school
RTL

Bij een schietpartij aan de Essenburgstraat in Rotterdam is een 16-jarig meisje overleden. De politie heeft op de Bergselaan een 31-jarige verdachte aangehouden en is een groot onderzoek gestart bij een middelbare school voor vmbo.

Het meisje werd doodgeschoten in de fietsenstalling van het Rotterdam Designcollege. Ze was een leerling van die school. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De familie van het meisje is geïnformeerd over haar overlijden en wordt opgevangen, net als ooggetuigen.

Aanleiding niet bekend

Zowel het slachtoffer als de verdachte komen uit Rotterdam. De verdachte is een bekende van het slachtoffer, meldt de politie. Over de aanleiding voor de schietpartij in Rotterdam-West is nog niets bekend.

'Vrees voor wraakactie nabestaanden 16-jarig meisje op familie dader'
Lees ook

'Vrees voor wraakactie nabestaanden 16-jarig meisje op familie dader'

"We zijn allemaal enorm geschrokken", zegt de voorzitter van het college van bestuur van het Designcollege in een reactie. "Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is."

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is geschokt door de schietpartij. "Hij leeft enorm mee met de familie van het meisje, haar vrienden en de omstanders die getuigen waren", laat zijn woordvoerder weten.

© ANP
Lees meer over
Link in bioRotterdam