Schoolmoord

Politie houdt derde verdachte aan in zaak doodgeschoten Humeyra (16)

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPPolitie houdt derde verdachte aan in zaak doodgeschoten Humeyra (16)
RTL

De politie heeft een derde verdachte aangehouden in verband met de moord op de 16-jarig Humeyra, vorige week op een school in Rotterdam.

Het gaat om een 31-jarige Rotterdammer. Humeyra werd dinsdag 18 december doodgeschoten in de fietsenstalling van haar school in Rotterdam-West. De politie pakte kort daarna hoofdverdachte Bekir E. (31) in de buurt van de school op.

Leerlingen herdenken Humeyra: 'Aandacht voor verdriet, boosheid en ongeloof'
Lees ook

Leerlingen herdenken Humeyra: 'Aandacht voor verdriet, boosheid en ongeloof'

Uit onderzoek zou naar voren zijn gekomen dat E. kort voor het lossen van de fatale schoten met minstens twee anderen in een auto naar de school was gekomen.

Aangifte

Ook is gebleken dat Humeyra vanaf mei meerdere keren aangifte tegen E. heeft gedaan, wegens stalking en bedreiging.

Het 16-jarige slachtoffer had op de dag dat zij werd doodgeschoten een afspraak met de politie om aanvullende informatie aan te leveren die nodig was om de man te kunnen aanhouden.

In totaal heeft de politie in deze zaak drie mensen aangehouden. De tweede verdachte, vermoedelijk ook een inzittende van de auto, werd vorige week donderdag aangehouden. De rechter-commissaris besloot eerder vandaag om de 25-jarige man vrij te laten. Het Openbaar Ministerie is tegen deze beslissing in beroep gegaan. Dat wordt 3 januari behandeld.

Humeyra is begraven in Turkije.