Buitengewoon gevaarlijk

Rapper Boef krijgt 1,5 jaar rijontzegging en boete voor overtredingen

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPRapper Boef krijgt 1,5 jaar rijontzegging en boete voor overtredingen
RTL

Rapper Boef is veroordeeld tot anderhalf jaar rijontzegging voor twee grove snelheidsovertredingen op de snelweg en in Tilburg. Hij kreeg ook 6500 euro geldboete opgelegd door de kantonrechter in Breda. Die noemde het rijgedrag van Boef 'buitengewoon gevaarlijk'.

De politie begon een onderzoek naar de stuurmanskunsten van de 25-jarige rapper nadat hij in 2016 een filmpje op internet had geplaatst. Daarop is te zien dat hij op de snelweg richting Tilburg bijna 300 kilometer per uur haalt. Het filmpje werd massaal bekeken op internet.

In september 2016 werd de betrokken Audi RS6 in beslag genomen en uit de rittenregistratie haalde de politie nog diverse snelheidsovertredingen in Tilburg.

Voorbeeldfunctie

De kantonrechter legde Boef een rijverbod van 30 maanden op, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij hield bij de uitspraak rekening met de voorbeeldfunctie die de rapper heeft richting een jong publiek. "We moeten voorkomen dat andere mensen zijn gedrag gaan kopiëren."

De rechter stelde dat Boef met zijn rijgedrag levensgevaarlijke situaties creëerde. "Argeloze bestuurders van andere voertuigen hadden nooit adequaat op hem kunnen reageren en hij niet op hen. Hij gebruikte de weg als racebaan. Dat dit gelukkig niet tot slachtoffers leidde, is niet zijn verdienste."

'Boef heeft zich in positieve zin ontwikkeld'

Tegelijkertijd hield de rechter rekening de leeftijd die Boef destijds had. "Hij was in 2016 nog erg jong en heeft zich de afgelopen jaren in positieve zin ontwikkeld. Dat pleit voor hem." Twee weken geleden eiste de officier van justitie een volledig onvoorwaardelijk rijverbod van 2,5 jaar, alsmede een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Boef heeft via Instagram inmiddels gereageerd op zijn straf:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Boef