'Kunnen overal zijn'

Internationaal uitgekeken naar vermiste Hania (12) uit Rotterdam

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPInternationaal uitgekeken naar vermiste Hania (12) uit Rotterdam
RTL

Naar de vermiste Hania uit Rotterdam wordt internationaal uitgekeken. Dat meldt de politie zojuist. "Hania en de verdachte kunnen overal zijn."

Eerder vandaag verspreidde de politie twee recente foto's van de verdachte, nadat afgelopen nacht een Amber Alert was uitgestuurd vanwege de vermissing van Hania.

Sinds gistermiddag

De politie maakt zich ernstige zorgen om het meisje, dat in groep 8 zit van de Talmaschool in Rotterdam-Crooswijk. Het meisje wordt sinds gistermiddag vermist.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De politie heeft vandaag tientallen tips binnengekregen. Ongeveer dertig rechercheurs werken aan de zaak. 

De politie heeft onder meer onderzocht met wie het meisje contact heeft gehad. "Er zijn camerabeelden bekeken, getuigen, vriendinnetjes en familie gehoord en chatcontacten bekeken. Uit die informatie is voortgekomen dat Hania mogelijk in gezelschap is van deze, mogelijk Engelssprekende man", zei een woordvoerder van de politie eerder vandaag.

Orthodontist

Het meisje vertrok gisteren rond 12.30 uur van haar school, waar ze haar docent vertelde dat ze een afspraak had met een orthodontist. Ze bleek geen afspraak te hebben.

Hania zou gisteren rond 15.00 uur thuis komen van school, maar ze kwam nooit aan. De familie heeft niets van haar gehoord.  Ze heeft halflang donker haar, een witte jurk met bloemenpatroon, witte legging, witte schoenen, zwart jasje en een roze rugzak.

Politie verspreidt foto's: vermiste Hania (12) mogelijk bij deze man
Lees ook

Politie verspreidt foto's: vermiste Hania (12) mogelijk bij deze man

Familieleden vertelden de politie over eerdere chatcontacten van Hania. Die bleken inmiddels gewist. De politie roept mensen op die ook maar iets weten over waar ze kan zijn om contact op te nemen.

"De familie is in shock door wat er allemaal is gebeurd", vertelt een woordvoerder die het gezin via Namens de Familie bijstaat. "De politie zit er bovenop en houdt goed contact met de familie. Zij kunnen op dit moment niets anders doen dan wachten op bericht over Hania. Iedereen hoopt natuurlijk dat het positief is."

Update 

Op 28 juni werd Hania gevonden in een hotel in Rotterdam. Om Hania's privacy te beschermen hebben we haar foto verwijderd.

Lees meer over
VermissingenAmber AlertKindRotterdam