Geen schade

Tractoren toch niet te zwaar voor Malieveld

Door RTL Nieuws ··Aangepast:
© Peter van der StruijsTractoren toch niet te zwaar voor Malieveld
RTL

Afgelopen woensdag kondigde de gemeente Den Haag aan dat ze tractoren op het Malieveld zouden verbieden vanwege mogelijke schade aan de parkeergarage die eronder ligt. Maar burgemeester Remkes laat nu weten dat daar geen sprake van is.

De waarnemend burgemeester schrijft aan de gemeenteraad dat er onderzoek is gedaan na de boerenprotesten van 1 en 16 oktober. Daaruit blijkt dat de tractoren niet te zwaar waren voor het Malieveld. Er was wel schade aan het veld, maar niet aan de parkeergarage. 

"In tegenstelling tot wat in een aantal berichten werd genoemd betekent het advies nadrukkelijk niet dat er niet meer met zware voertuigen kan worden gedemonstreerd op het Malieveld", schrijft Remkes. 

Tractoren te zwaar voor Malieveld: vanaf nu geldt een verbod
Lees ook

Tractoren te zwaar voor Malieveld: vanaf nu geldt een verbod

Onder het Malieveld zit een parkeergarage waarvan het dak maar beperkt belast mag worden. Uit angst voor schade liet de gemeente Den Haag woensdag weten dat er geen tractoren en andere zware voertuigen meer welkom zijn op het Malieveld. 

Zo verliep de demonstratie van 16 oktober

Nu zegt Remkes dus op basis van onderzoek dat zware voertuigen nog wél welkom zijn. "Er was geen schade aan het dak van de parkeergarage en er is geen sprake geweest van gevaarlijke situaties." Daarbij laat hij wel weten dat de voertuigen op de juist manier geparkeerd moeten worden, wat ook gebeurd is tijdens de demonstraties. 

'Voor de volledigheid' merkt Remkes nog wel op dat er naar meer wordt gekeken dan alleen het gewicht van de voertuigen bij toekomstige demonstraties en evenementen op het malieveld.  "Aan de hand van het toepasselijke wettelijke kader, wordt bij de beoordeling rekening gehouden met alle relevante feiten en omstandigheden."

Lees meer over
Johan RemkesBoerenprotestBoerenLandbouwGemeente Den Haag