Heel Holland Bakt

Ontroerend eerbetoon André van Duin aan Martine Bijl bij Heel Holland Bakt

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Heel Holland BaktOntroerend eerbetoon André van Duin aan Martine Bijl bij Heel Holland Bakt
RTL

Tijdens de tweede aflevering van Heel Holland Bakt stond André van Duin op ontroerende wijze stil bij het overlijden van Martine Bijl. Bijl overleed afgelopen mei aan de complicaties van een hersenbloeding die ze in 2015 kreeg.

Bijl presenteerde het programma in de eerste drie seizoenen, van 2013 tot en met 2015. Ze moest het opgeven nadat ze een hersenbloeding kreeg. André van Duin was haar opvolger, in eerste instantie voor één seizoen. Maar het herstel van Bijl ging moeizamer dan gedacht.

'Zij mag niet ontbreken'

Vanavond bracht André van Duin een subtiel en respectvol eerbetoon aan zijn voorganger. Net nadat de kandidaten aan de slag zijn gegaan met de signatuuropdracht, pakt hij een ingelijste foto van Martine Bijl. "Zij mag niet ontbreken", zegt hij er nog bij. Hij kust de foto en zet hem neer. "In gedachten houdt ze een oogje in het zeil, Martine Bijl."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De actie maakt veel indruk, zo blijkt op sociale media. 'Ontroerend en mooi', zeggen meerdere mensen op Twitter. 'Dit was nou eens een perfect en waardig herdenkingsmomentje.' En: 'Dat was een moment van slik. En snik.'

Martine Bijl op 71-jarige leeftijd overleden
Lees ook

Martine Bijl op 71-jarige leeftijd overleden

Lees meer over
Martine BijlAndré van DuinHeel Holland BaktNederland