30 en 31 januari

Volle vakantieparken en gratis attracties tijdens lerarenstaking

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPVolle vakantieparken en gratis attracties tijdens lerarenstaking
RTL

Veel gezinnen grijpen de onderwijsstaking van donderdag en vrijdag aan om een lang weekend naar een vakantiepark te gaan. Center Parcs, Landal GreenParks en Roompot melden een grote toename in het aantal reserveringen.

Tijdens de lerarenstaking van aankomende donderdag en vrijdag sluiten duizenden scholen de deuren. Ze eisen meer geld in het basis- en speciaal onderwijs. 

Verdubbeling reserveringen

Vakantiepark Landal meldt een verdubbeling van het aantal reserveringen. Center Parcs spreekt van een 'unieke situatie'. "Meer dan 90 procent van onze vakantiehuizen is geboekt voor volgend weekend", zegt een woordvoerder van het park. "Dat is ongeveer een kwart meer in vergelijking met hetzelfde weekend van vorig jaar." Bij Roompot bedraagt de toename tussen de 10 en 20 procent.

Drukte bij vakantieparken en skihallen: deze ondernemers spelen in op de lerarenstaking
Lees ook

Drukte bij vakantieparken en skihallen: deze ondernemers spelen in op de lerarenstaking

Veel attractieparken en musea geven tijdens de stakingsdagen hoge kortingen of gratis toegang aan scholieren en hun begeleiders. Zo is het Groninger Museum gratis voor kinderen en hun begeleider. Ook kunnen alle kinderen tot en met twaalf jaar gratis naar de A'DAM LOOKOUT.

Ook het Leidse wetenschapsmuseum Rijksmuseum Boerhaave is gratis, net als het Wereldmuseum in Rotterdam, het Teylers Museum in Haarlem en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. 

Het leek goed nieuws voor leerkrachten: 460 miljoen extra voor het onderwijs. Toch gingen ze opnieuw staken: het geld is eenmalig en lost het lerarentekort volgens hen niet op. Hoe is dat lerarentekort eigenlijk ontstaan?
Lees meer over
StakingenOnderwijs