Coronavaccin

Vaccinaties van start: eerste prik gezet bij verpleeghuismedewerkster Sanna

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPVaccinaties van start: eerste prik gezet bij verpleeghuismedewerkster Sanna
RTL

De vaccinaties tegen het coronavirus zijn in Nederland officieel begonnen. Verpleeghuismedewerkster Sanna kreeg vanochtend rond 8.45 uur als eerste een prik. Daarna volgden collega's van haar.

Sanna werkt in verpleeghuis Het Wereldhuis in Boxtel, zij kreeg de prik in Veghel onder toeziend oog van minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Later op de dag worden ook op andere plaatsen in het land mensen gevaccineerd.

Wanneer ben jij aan de beurt? Dit is het vaccinatieplan
Lees ook

Wanneer ben jij aan de beurt? Dit is het vaccinatieplan

De Jonge zei bij het zetten van de prik: "We maken hier het begin mee van het einde van de crisis. Een waanzinnig moment!"

Sanna had naar eigen zeggen 'wel wat zenuwen' voor het moment, dat live te zien was bij heel veel media. "Maar het voelt enorm goed. Eindelijk gaat de vaccinatie nu van start! We kunnen straks weer terug naar normaal." Achteraf zei ze: "Ik ben klaar met zoveel pijn en ellende in mijn werk. Dat maakt dit moment zo fantastisch, om iedereen die ellende te besparen." 

Zorgmedewerkers 

De eersten die gevaccineerd worden, zijn zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, bijvoorbeeld voor gehandicapten. Ook medewerkers uit de directe Covidzorg in ziekenhuizen en ambulancediensten staan vooraan in de rij.

Volgens voorzitter André Rouvoet van de GGD'en willen drie op de vier Nederlanders zich laten vaccineren. Onder zorgmedewerkers wil 80 procent dat. Hij noemde de cijfers bemoedigend.

Lees meer over
Hugo de JongeCoronavaccinCoronavirusCovid-19GezondheidAnderhalvemetersamenleving