Vaste zitplaats én mondkapje op

Mogelijk één supporter besmet tijdens Fieldlab-voetbalwedstrijd

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPMogelijk één supporter besmet tijdens Fieldlab-voetbalwedstrijd
RTL

Tijdens de Fieldlab-voetbalwedstrijd tussen NEC en De Graafschap is mogelijk één supporter besmet geraakt met het coronavirus. De supporter zat de hele wedstrijd op een vooraf aangewezen vaste zitplaats met een mondkapje op.

De bron van de besmetting is niet bekend. Het publiek van de 'bubbel' waarin de besmette supporter was geplaatst droeg tijdens de gehele wedstrijd een mondkapje. Daardoor had er volgens de organisatie een geringe kans op besmetting met het virus moeten zijn. Of de besmetting daadwerkelijk tijdens de wedstrijd is opgetreden, of in de periode voor of kort na het evenement, is onduidelijk.

Twee andere supporters testten ook positief, maar zij zijn volgens de organisatie van Fieldlab niet besmet geraakt tijdens het duel. Fieldlab zegt dat de twee fans recent Covid-19 hadden gehad en daarom nog resten van het coronavirus bij zich droegen.

Klinkt vreemd, want alle bezoekers moesten vooraf negatief testen op het virus. Volgens Fieldlab komt dat omdat het virus bij deze bezoekers 'dood' is. Dat komt dan de ene keer wel boven bij een test, en de andere keer niet.

1 op de 5 bezoekers Guido Weijers deed geen coronatest: 'Zijn we niet boos over'
Lees ook

1 op de 5 bezoekers Guido Weijers deed geen coronatest: 'Zijn we niet boos over'

82 procent deed test na wedstrijd

Zo'n 82 procent van de 1153 NEC-fans heeft zich uiterlijk vijf dagen na afloop van de wedstrijd laten testen op de speciaal daarvoor aangewezen testlocatie nabij het stadion.

Het duel was onderdeel van de Fieldlab-experimenten en vond plaats op zondag 21 februari in stadion De Goffert in Nijmegen.

Vlak voor de voetbalwedstrijd werd het eerste proefevenement gehouden, in het Beatrix Theater in Utrecht.
Lees meer over
Gemeente Nijmegen