'Schiet maar, zei ik'

Trendwatcher overvallen tijdens livestream: 'Ze eisten bitcoin'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPTrendwatcher overvallen tijdens livestream: 'Ze eisten bitcoin'
RTL

Trendwatcher Vincent Everts is aan het eind van de middag overvallen in zijn huis in Amsterdam terwijl hij midden in een livestream zat. Op YouTube is te zien hoe hij abrupt uit beeld verdwijnt terwijl hij in gesprek is met Maurice de Hond.

"Fuck you! Wat is dit nu?" roept Everts (video: zie onder). "Wat is er?" Iemand buiten beeld roept: "Bitcoin!", waarop Everts reageert met: "Ik heb helemaal geen bitcoin." Tegen zijn gesprekspartners zegt hij: "Er staat hier nu iemand, er loopt iemand met een, eh..."

Pistool op het hoofd

Zodra Everts is verdwenen, vraagt Maurice de Hond of hij het alarmnummer 112 moet bellen. Everts keert na een paar minuten weer terug en vertelt, zichtbaar aangedaan: "Ze trokken de camera weg, zetten een pistool op mijn hoofd en zeiden: Bitcoin! Bitcoin!"

Trendwatcher Vincent Everts overvallen tijdens livestream

De livestream met Everts. Na 1.22.22 verdwijnt hij uit beeld. Later keert hij terug.

Aan RTL Nieuws laat Everts weten: "We zijn nu oké. Er kwamen drie jongens van 20 of jonger binnen, waarvan één met DHL-shirt die deed alsof hij een pakketje wilde afgeven. Ze hadden een pistool en eisten bitcoin. Ik weigerde, ze trokken de camera uit de laptop waarmee ik aan het livestreamen was. Ik weigerde mee te werken en na een tijdje schreeuwen renden ze weg."

'Schiet maar'

Nadat hij was teruggekeerd in de livestream, vertelde Everts aan zijn gesprekspartners dat de overvallers ook zijn kinderen en zijn vrouw bedreigden. "Op een gegeven moment zei ik: schiet maar, als je dat wilt. Ik was duidelijk niet van plan om mee te werken en toen zijn ze weggerend. Daarna heb ik 112 gebeld."

Hij zegt dat het 'echt krankzinnig' is om een wapen op je te hebben gericht. "Ik heb al vaker gehoord dat mensen overvallen zijn vanwege bitcoin. Daar kan ik helemaal niet bij."

Ali B in Almere overvallen
Lees ook

Ali B in Almere overvallen

Lees meer over
Vincent EvertsOvervalBitcoinCryptocurrency