Nederlandstalig

Met dit lied doet S10 namens Nederland mee aan het songfestival

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPMet dit lied doet S10 namens Nederland mee aan het songfestival
RTL

In december werd bekend dat S10, oftewel Stien den Hollander, voor Nederland uitkomt tijdens het songfestival in de Italiaanse stad Turijn. Maar nu is ook bekend gemaakt met welk liedje ze meedoet.

De bekendmaking van het Nederlandstalige nummer, dat 'De Diepte' heet, vond vanochtend plaats in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

Hieronder is het liedje te horen.

Voor het eerst in elf jaar doet Nederland weer mee met een Nederlandstalig nummer. Sieneke zong in 2010 voor het laatst in het Nederlands met het nummer 'Ik ben verliefd (sha-la-lie)'.

'Sterke song'

Songfestivalcommentator Cornald Maas, die onderdeel uitmaakt van de selectiecommissie, zei eerder dat hij 'overrompeld' was door het nummer. "Je wordt meteen meegenomen in het verhaal dat ze vertelt. Zowel tekstueel als met de compositie. Het is echt een heel sterke song die we hebben gekozen."

De 21-jarige zangeres moet in Turijn eerst strijden om een finaleplaats. Ze is tijdens de eerste halve finale op 10 mei aan de beurt.

Oud-kandidaten lyrisch over songfestivalnummer S10
Lees ook

Oud-kandidaten lyrisch over songfestivalnummer S10

In die halve finale zou S10 het oorspronkelijk ook opnemen tegen Rusland. Maar dat land is door de European Broadcasting Union (EBU) uitgesloten van deelname vanwege de invasie in Oekraïne.

Finale op 14 mei

In plaats van achttien deelnemers doen nu nog zeventien landen mee aan de halve finale. Tien daarvan gaan, net als tijdens de tweede halve finale, door naar de finale op 14 mei.

Italië, de winnaar van vorig jaar, staat al in de finale. Ook Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn als lid van de zogenoemde 'big five' al verzekerd van een finaleplaats. Italië hoort hier normaal gesproken ook bij.

Het team van S10

Marnix Kaart, die vorig jaar de algehele regie van het Eurovisiesongfestival deed, is verantwoordelijk voor de beelden bij het nummer. Wouter van Ransbeek, voorheen creatief directeur van het Internationaal Theater Amsterdam, is aangesteld als creative supervisor en is, samen met S10, verantwoordelijk voor het concept van de act en houdt toezicht op het creatieve proces.

Henk Jan van Beek buigt zich voor Nederland over het lichtontwerp. Hij werkte net als Marnix mee aan het songfestival in Rotterdam en was in 2017 al eens onderdeel van de Nederlandse delegatie als lichtontwerper.

Lees meer over
S10Editie NL Link in bioLink in bioEurovisiesongfestival