'Vertrouwen herstellen'

Nieuwe staatssecretaris direct naar gedupeerden toeslagenaffaire

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Nieuwe staatssecretaris direct naar gedupeerden toeslagenaffaire
RTL

De nieuwe staatssecretaris voor de toeslagen, Alexandra van Huffelen, gaat meteen na haar beëdiging morgen praten met een aantal gedupeerden van de toeslagenaffaire. "De ouders zijn flink in de knoei gekomen", aldus Van Huffelen.

Ze zegt zo snel mogelijk het vertrouwen van de gedupeerden in de overheid en de Belastingdienst te willen herstellen.

De gedupeerden van de toeslagenaffaire werden beschuldigd van fraude. Duizenden ouders raakten niet alleen hun kinderopvangtoeslag kwijt, ze moesten ook eerder ontvangen toeslag terugbetalen.

Deze twee staatssecretarissen moeten puinhoop bij Belastingdienst oplossen
Lees ook

Deze twee staatssecretarissen moeten puinhoop bij Belastingdienst oplossen

Weer saai maken

Van Huffelen is één van de twee bewindslieden die staatssecretaris Menno Snel gaan vervangen. Hij zag zich eind vorig jaar gedwongen af te treden in verband met de affaire. Minister Wopke Hoekstra van Financiën, die de taken van Snel tijdelijk op zich nam, en premier Mark Rutte spraken onlangs nog met honderden gedupeerden.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Rutte maakte vanavond kennis met Van Huffelen en de andere nieuwe staatssecretaris, Hans Vijlbrief. Die laatste gaat de geplaagde Belastingdienst op de schop nemen. Op de vraag na zijn bezoek aan premier Rutte wat zijn taakopvatting nu is, antwoordde hij: "De Belastingdienst op orde brengen. Gewoon dat-ie er is. De Belastingdienst weer saai maken."

"Het is vreselijk, al die onmacht. Ik hoop vandaag te horen dat er eindelijk een oplossing komt voor mij en al die anderen", zij één van de gedupeerde ouders tegen RTL Nieuws voorafgaand aan het debat.
Lees meer over
Alexandra van HuffelenBelastingdienstToeslagenwetToeslagenaffaire Belastingdienst