Olympische Spelen

Bizar einde bij het zeilen: goud voor Van Aanholt en Duetz

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPBizar einde bij het zeilen: goud voor Van Aanholt en Duetz
RTL

Odile van Aanholt en Annette Duetz hebben de gouden plak veroverd in de baai van Marseille. In hun 49'er zeilboot gingen ze op weg naar een soepele zege in de medalrace, maar in de laatste meters leek het volledig mis te gaan. De Franse concurrent was nergens te bekennen, maar omdat Nederland te vroeg leek te stoppen, was er lang onduidelijkheid.

De twee dachten gefinisht te zijn, maar toen bleek die op een andere plek te liggen dan waar de Nederlandse vrouwen dachten. De Zweden passeerden, de Italianen ook, en het lukte Nederland toch om als derde te eindigen. Gelukkig net voor de concurrenten voor de eindzege, en dus was er alsnog goud, dat minutenlang zeker leek te zijn.

Vooraf was het ook al bloedstollend spannend. Na 12 races was het verschil tussen de twee boten slechts twee punten, en dat betekende dat vandaag alles kon gebeuren. Van Aanholt en Duetz gingen het best om met die spanning. 

Van Opzeeland

Na het roeigoud van Clevering en Meester deze ochtend was het dus alweer de tweede gouden plak van de dag. Ook Luuc van Opzeeland kan nog een medaille pakken, hij komt in actie bij het foilen, later vanmiddag.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Olympische Spelen 2024Olympische SpelenLink in bioFrankrijk