Voetbal

Real Madrid met moeite langs Stuttgart in Champions League

Door ANP··Aangepast:
RTL

Real Madrid is de nieuwe campagne in de Champions league begonnen met een moeizame zege op VfB Stuttgart. De regerend kampioen was tegen de Duitse nummer 2 van vorig seizoen lang de mindere ploeg, maar won uiteindelijk met 3-1.

Stuttgart keerde in Madrid na veertien jaar terug in het belangrijkste Europese toernooi. Het elftal van trainer Sebastian Hoeness leek tegen de recordkampioen echter geen last te hebben van zenuwen. Stuttgart creëerde in de eerste helft een reeks goede kansen. Onder anderen Jamie Leweling, Enzo Millot en Angelo Stiller wisten de bal niet langs keeper Thibaut Courtois te krijgen.

Real Madrid herpakte zich in de tweede helft en Kylian Mbappé tekende al na 23 seconden voor de 1-0. Op aangeven van Rodrygo werkte hij de bal in een leeg doel. Mbappé en Rodrygo kregen daarna nog goede kansen, terwijl Vinícius Júnior de lat raakte. Stuttgart nam vervolgens de regie weer over en Deniz Undav knikte in de 68e minuut de 1-1 binnen. Antonio Rüdiger kopte Real echter zeven minuten voor tijd op 2-1, waarna Endrick diep in de blessuretijd de 3-1 maakte.

Sporting Portugal was in Lissabon met 2-0 te sterk voor Lille. Viktor Gyökeres en Zeno Debast maakten de doelpunten namens de thuisploeg. Lille-middenvelder Angel Gomes kreeg in de eerste helft twee gele kaarten. De Nederlander Mitchel Bakker werd na 82 minuten gewisseld bij de Franse ploeg.