ONBEPERKT HOUDBAAR

Kijkcijfers nieuw seizoen Heel Holland Bakt verbazen André van Duin: 'Onvoorstelbaar'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKijkcijfers nieuw seizoen Heel Holland Bakt verbazen André van Duin: 'Onvoorstelbaar'
RTL

André van Duin (75) kijkt ervan op dat 'Heel Holland Bakt' ook dit jaar weer een kijkcijferhit is. Afgelopen zondag zien bijna 2,8 miljoen mensen de vierde aflevering, wat daarmee de best scorende uitzending van het huidige seizoen is. "Onvoorstelbaar", vindt de presentator.

"Het is toch maar een gewoon programma", zegt André in gesprek met het ANP. Hij denk vaak na over wat dan het succes van het programma is. "Het is toch die tent denk ik dan, hoe simpel het ook is."

Zelf heeft André niet zoveel inbreng, denkt hij. "Het gaat niet om mij. Ik ben wel het gezicht, maar het gaat om de gebakjes en de bakkers, dat lees je ook terug op Twitter. Het gaat altijd over gebakjes en dingen", aldus de presentator. "En ze vinden mij er ook wel leuk bij", voegt hij eraan toe.

Heel Holland Bakt-kijkers waarderen eerbetoon Martine Bijl: 'Wat was zij een geweldige vrouw'
Lees ook

Heel Holland Bakt-kijkers waarderen eerbetoon Martine Bijl: 'Wat was zij een geweldige vrouw'

Heel Holland Bakt is voor André 'een geweldig bed waar je op mag drijven'. "En dat mag ik dan een beetje aanvullen. Het is eigenlijk heel makkelijk te maken: ik hoef niks voor te bereiden, te bedenken, of te repeteren. Ik ga ernaar toe, ik hoor welke gebakjes er gemaakt moeten worden en ik zeg: 'Bakkers, nog 1,5 uur te gaan!'", lacht hij.

Janny van der Heijden vertelt dat het bakprogramma 'lifechanging' voor haar is geweest en vertelt wanneer ze er een punt achter zet: 

Lees meer over
André van DuinJanny van der HeijdenHeel Holland Bakt