DE VERLEIDING AANGEGAAN

Gianni en Melissa van Temptation Island verdacht van witwassen half miljoen euro

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLGianni en Melissa van Temptation Island verdacht van witwassen half miljoen euro
RTL

Gianni en Melissa halen twee jaar na hun deelname aan 'Temptation Island' nog altijd het nieuws, maar allerminst om een positieve reden. De twee worden verdacht van het witwassen van ruim 500.000 euro, zo meldt 'Dagblad de Limburger' vandaag.

Hun woning en bedrijfspand in Weert zijn woensdagochtend door de politie doorzocht, bevestigt de advocaat van het koppel. Daarbij zijn computers en administratie in beslag genomen, zo meldt de krant. 

Waar Gianni en Melissa hun zwarte geld dan mee zouden verdienen? Dat is niet duidelijk, maar het is wel bekend dat de twee personal training aanbieden en baby- en dameskleding en lingerie verkopen. 

Temptation Island-ster Gianni van der B. langer vast na drugsvangst
Lees ook

Temptation Island-ster Gianni van der B. langer vast na drugsvangst

Het is overigens niet de eerste keer dat Gianni zich in de kijker van justitie speelt. Hij is een van de hoofdverdachten in het nog lopende onderzoek naar wat bekend staat als het grootste methlab van Nederland in Nederweert, dat in de zomer van 2021 werd ontdekt. Gianni meldde zich in maart 2022 bij de politie nadat er invallen in zijn woning en pand werden gedaan toen hij zelf op vakantie was. Eind juli werd hij weer vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs tegen hem gevonden werd. 

Vóór de verdenking van witwassen en het methlab, zou hij betrokken zijn geweest bij een methlab in België en werd Gianni in 2021 tot anderhalf jaar cel veroordeeld voor het produceren van drugs. Volgens 1Limburg ging Gianni tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Tijdens hun deelname aan Temptation Island in 2020 hielden Gianni en Melissa zich niet aan de wetten van het programma. Het koppel werd erop betrapt hun telefoons meegesmokkeld te hebben en werden daarom uit de show gezet. De twee verwelkomden in 2020 hun zoontje.

Lees meer over
Temptation Island