KANYE HET GELOVEN

Privéschool Ye West aangeklaagd wegens onveilige omstandigheden

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrivéschool Ye West aangeklaagd wegens onveilige omstandigheden
RTL

De Donda Academy, de privéschool van de Amerikaanse rapper Kanye 'Ye' West (46), ligt opnieuw onder vuur. Een voormalig leerkracht trekt aan de bel trekt en deelt details over de zorgwekkende omstandigheden. Zo zouden er geen ramen aanwezig zijn 'omdat Kanye geen fan was van ramen'. Ook zou er geen warm water zijn en is er een brand veroorzaakt door slechte elektrische bedrading.

"In het midden van een klaslokaal was er een opening in het dak. Er werd geen raam geplaatst"

Deze keer wordt de privéschool van de rapper aangeklaagd wegens schending van verschillende veiligheidsvoorschriften. Het is voormalig leraar lichamelijke opvoeding Isaiah Meadows, die een jaar geleden al met zijn verhaal naar de pers stapt, die donderdag een boekje opendoet. Hij dient een aanklacht in wegens onterecht ontslag, contractbreuk en schending van meerdere onderwijs-, gezondheids-, veiligheids- en arbeidsvoorschriften.

In juridische documenten in handen van de Amerikaanse entertainmentwebsite Page Six staat dat Isaiah in 2022 onterecht ontslagen is nadat hij aan de bel trekt en 'de erbarmelijke situaties op de school' meldt. Nu uit de docent nogmaals zijn bezorgdheid. "In het midden van een klaslokaal was er een opening in het dak. Er werd geen raam geplaatst. Daardoor regende het vaak naar binnen en drong het water in de vloer. Als resultaat daarvan hing er een beschimmelde geur in de ruimte", klapt hij uit de school. 

Kanye West alweer beschuldigd van antisemitische uitspraken
Lees ook

Kanye West alweer beschuldigd van antisemitische uitspraken

De school van de ex van Kim Kardashian wordt eerder al aangeklaagd voor discriminatie en onrechtmatige beëindiging van arbeidscontracten. Oud-medewerkers Cecilia Hailey en Chekarey Byers hebben de rechtszaak aangespannen. Zij vinden dat ze ten onrechte zijn ontslagen. Naar eigen zeggen hebben zij hun bezorgdheid geuit over 'onveilige praktijken' op de school. Zo zou de Donda Academy onder meer niet beschikken over een verpleegster, zouden kinderen overdag niet naar buiten mogen en krijgen kinderen destijds maar één maaltijd per dag.

Ye opent de privéschool, die is vernoemd naar zijn moeder, vorig jaar in Californië. De school zou leerlingen volgens de website 'voorbereiden om de volgende generatie leiders te worden'.

Lees meer over
Kanye West