UIT EEN DIEP DAL GEKLOMMEN

Jasmine Sendar over financiële struggles: 'Het leven is geen sprookje'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Jasmine Sendar over financiële struggles: 'Het leven is geen sprookje'
RTL

Jasmine Sendar (45) zit momenteel erg goed in haar vel. De actrice heeft een nieuwe vriend én ze heeft een rol in de telefilm 'Eerlijk Gestolen', die op Eerste Kerstdag zal worden uitgezonden op NPO3. Toch is het haar niet altijd voor de wind gegaan: in een interview met 'Vriendin' praat ze openhartig over een moeilijke periode in haar leven.

"Doordat ik open was en vertelde hoe de vlag erbij hing, kwam er een oplossing"

De actrice zit al zo’n 25 jaar in het acteervak. Haar geheim? Dat ze haar dromen altijd uitspreekt, zo meent ze zelf. "Vaak maak ik mee dat ze worden opgepikt door mensen die mij kunnen helpen die dromen te verwezenlijken." Toch is het niet altijd maar rozengeur en maneschijn geweest. Jasmine heeft het namelijk langere tijd erg moeilijk gehad op financieel gebied. "Ik weet dat ik niet de enige ben die het lastig heeft gehad of nu nog steeds heeft. Als je kijkt naar de huidige situatie zie je dat steeds meer mensen financieel in zwaar weer komen, elk dubbeltje moeten omdraaien. Ook tweeverdieners. Het kan iedereen overkomen."

Jasmine Sendar herbeleeft traumatische jeugd: 'Nog steeds een wond'
Lees ook

Jasmine Sendar herbeleeft traumatische jeugd: 'Nog steeds een wond'

Juist omdat ze hier zelf ervaring mee heeft, is ze sinds een tijdje ambassadeur van Stichting Kinderhulp. “Vooral om anderen te inspireren met mijn verhaal. Want ik ben uiteindelijk wel door die vervelende periode heen gekomen.” Dit laatste heeft ze naar eigen zeggen te danken aan haar 'creativiteit'. "Het was een sport om alle aanbiedingen uit te pluizen. En ik bedacht gerechten die de volgende dag ook nog lekker of zelfs lekkerder smaakten. Ook maakte ik zelf kleding of ik kocht die tweedehands."

Uiteindelijk durfde ze het ook aan om met anderen over haar situatie te praten. "Dat luchtte op én ik kreeg ook hulp aangeboden. Meestal uit onverwachte hoek. Moeders van school die aanboden op te passen op mijn zoon Sol als ik moest werken. En toen ik een belastingschuld moest terugbetalen en niet wist hoe ik dat geld bij elkaar kon krijgen, bood een collega spontaan zijn hulp aan. Zomaar, zonder erover na te denken. Heel lief. Het was anders nooit in mij opgekomen hem om hulp te vragen. Maar doordat ik open was en vertelde hoe de vlag erbij hing, kwam er een oplossing. We maakten afspraken en ik kon weer een tijdje ademhalen."

Lees meer over
Jasmine Sendar