JA JA NEE NEE

Goldband geeft eindelijk duidelijkheid over complottheorie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGoldband geeft eindelijk duidelijkheid over complottheorie
RTL

Drie bouwvakkers die elkaar tijdens werk leren kennen, een band oprichten en vervolgens op de grootste festivals mogen spelen: het is een succesverhaal dat je niet vaak hoort. Niet iedereen gelooft dit verhaal en er gaat dan ook al een tijdje een gerucht rond dat de mannen van Goldband simpelweg bij elkaar zijn gezet door een pr-bureau. In '&C the magazine' maken ze voor eens en voor altijd korte metten met dit gerucht.

"We hebben wel veel hulp gekregen van vrienden en kennissen, mag toch?"

Als het blad de mannen vraagt naar de geruchten die rondgaan, moeten ze ontzettend hard lachen. "Een of andere gast die bij tv werkt, heeft ooit een hele complottheorie over ons op zijn Instagram gezet", legt Milo uit. "Dat poppodium PIP Den Haag ons met subsidiegeld zou hebben samengesteld en gehyped bij 3FM, 3voor12, Lowlands en festival Wildeburg, voor eigen commercieel gewin", gaat Boaz verder.

Goldband-zanger Milo Driessen geteisterd door gehoorbeschadiging
Lees ook

Goldband-zanger Milo Driessen geteisterd door gehoorbeschadiging

Volgens Milo maar vreemd: "Terwijl PIP gewoon een heel kleine do-it-yourself-stichting en club is, waar wij elkaar opnieuw tegenkwamen nadat we elkaar in de bouw hadden leren kennen. De jongens die nu onze managers zijn, werkten daar ooit als marketingguy en eventmanager. Daar had hij het op gebaseerd."

Milo kan het niet laten om de desbetreffende posts erbij te halen. "'Sorry dat ik Goldplant' – o ja, zo noemde hij ons, 'Goldplant', van 'Industry Plant' – 'heb verpest in zes Insta-posts. Gaan ze nu net als bij K3 op zoek naar drie nieuwe mannetjes die op het podium gaan staan?'" De mannen kunnen er wel om lachen, maar ontkennen het gerucht totaal. "We zijn volledig autodidact en onafhankelijk. We hebben wel veel hulp gekregen van vrienden en kennissen, mag toch?"

Lees meer over
Goldband