MET ANGST EN BEVEN

John in tranen om haartransplantatie Kees in De Bevers: 'Verschrikkelijk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLJohn in tranen om haartransplantatie Kees in De Bevers: 'Verschrikkelijk'
RTL

Kees Stevens (37) durft het in 'De Bevers' aan om een haartransplantatie te ondergaan. Of, nou ja, durven. Kees is enorm zenuwachtig en dat zorgt bij John de Bever (57) voor de nodige tranen.

"Ik kan wel een beetje romantisch zijn, maar dan moet je wel bijna dood zijn"

Kees kan er 's nachts niet van slapen. Zijn angst voor naalden en voor pijn zorgen ervoor dat hij trillend als een chihuahua richting de kliniek rijdt. Gelukkig is zijn steun en toeverlaat John mee om zijn handje vast te houden, maar eigenlijk maakt hij het alleen maar erger. "Je hebt in het begin een beetje pijn natuurlijk, maar als het verdoofd is voel je het niet meer. Maar die spuitjes...", begint John over de behandeling. "Ja, hou je er maar over stil. Jij gaat het steeds maar roepen", bijt de gespannen Kees hem toe. 

Aangekomen bij de kapselkliniek wordt John een beetje sentimenteel. "Ik ben trots op jou dat je dit doet. Ik wou dat ik al jouw pijn over kan nemen, Kees. Maar dat gaat niet jongen." Als dan ook nog eens de dokter in de file staat, krijgt Kees het helemaal benauwd. Hij wil eigenlijk vluchten, maar gelukkig komt de dokter net op tijd en hij neemt Kees' hoofd meteen onder handen.

John wéér 'slachtoffer' van Chinees restaurant in De Bevers
Lees ook

John wéér 'slachtoffer' van Chinees restaurant in De Bevers

Eerst wordt zijn hoofd kaalgeschoren en vervolgens wordt er een nieuwe haarlijn getekend. Dat zorgt voor de nodige emoties bij Kees. "Wat erg. Nou kan ik helemaal goed zitten janken." Hij heeft de woorden nog niet uitgesproken of de waterlanders staan al in zijn ogen. 

Het is tijd dat het echte werk kan beginnen, of nou ja, het werk waar Kees zo bang voor is: de verdoving. Terwijl de dokter de naalden in een flink tempo het achterhoofd injast, gilt Kees het uit. "Kut, tering, tyfus, godverdomme", klinkt het in de operatiekamer. 

John zit in de wachtruimte peentjes te zweten, maar het verlossende woord komt al snel. "Het is goed gegaan", vertelt een van de gastvrouwen. Toch krijgt John het te kwaad en de tranen stromen in zijn ogen. "Nou moet ik zelf janken. Verschrikkelijk." 

John blijkt wel een echte romanticus. Hij heeft taart geregeld, maar de bakker heeft een foutje gemaakt. Op de taart staat pontificaal 'trots op jouw' geschreven. "Trots op jou is toch niet met een 'w'? Ontzettend slimme bakker, die heeft op de OLO gezeten: Onzettend Laag Onderwijs. Ik heb gebeld: 'Mag ik even een taartje met 'trots op jou'? Dat is toch niet met een 'w'?" 

Gelukkig is alles vergeten als Kees de operatiekamer uitkomt. Dit keer zelfs lachend en dat is voor het eerst vandaag. Hij mag de kliniek verlaten en John stelt zich op als een romantische wederhelft. "Je hoeft niets te doen", vertelt John hem. Hij heeft zelfs boodschappen gedaan. Het moet niet gekker worden. "Ik kan wel een beetje romantisch zijn, maar dan moet je wel bijna dood zijn", lacht John. 

De Bevers zie je elke woensdag om 20.30 uur bij RTL 5 en Videoland.

Lees meer over
John de BeverKees StevensDe Bevers