GEEN HLF WRK

Bevestigd: Sam Hagens wordt nieuwe presentator HLF8, wisselt af met Hélène Hendriks

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBevestigd: Sam Hagens wordt nieuwe presentator HLF8, wisselt af met Hélène Hendriks
RTL

Een behoorlijk aantal namen passeerde de revue, maar uiteindelijk is het dus toch Sam Hagens (30) die talkshow 'HLF8' gaat presenteren. Hij neemt hiermee definitief het stokje van Johnny de Mol (43) over. Ook Hélène Hendriks (42), die Johnny eerder verving, blijft gezicht van het programma. Het duo neemt afwisselend de presentatie voor zijn rekening. Sam is op woensdag 4 januari voor het eerst als host aan de talkshowtafel te zien. 

"Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe jaar en kijk er enorm naar uit"

Namen als Manuel Venderbos, Sander Lantinga en zelfs oud-staatssecretaris Mona Keijzer kwamen eerder al voorbij. Volgens Angela de Jong was de screentest van die laatste zwaar onder de maat. Uiteindelijk is de keuze dus gevallen op Sam.

Sam is de zoon van oud-WIDM-presentator Pieter-Jan Hagens en inmiddels geen onbekende meer voor de SBS-kijker. Hij is namelijk al vaak te zien als politiek verslaggever in Hart van Nederland. Dat is iets wat hij naast zijn presentatiewerk zal blijven doen. "Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe jaar en kijk er enorm naar uit om HLF8 te mogen presenteren. Het team en de studio van HLF8 zijn mij niet onbekend, maar spannend vind ik het wel. Ik neem mijn kennis van en interesse in politiek mee, maar uiteraard komen ook de andere onderwerpen bij mij aan tafel aan bod", zegt Sam zelf.

'Ook Mona Keijzer in gesprek over presenteren HLF8'
Lees ook

'Ook Mona Keijzer in gesprek over presenteren HLF8'

HLF8 werd in eerste instantie gepresenteerd door Johnny de Mol, maar toen hij werd verdacht van zware mishandeling legde hij tijdelijk zijn werkzaamheden als host van de show neer. Nadat de zaak tegen hem werd geseponeerd, besloot Johnny zich echter terug te trekken omdat het hem allemaal heel veel had gedaan.

De afgelopen tijd namen Hélène Hendriks en Leonie ter Braak de honneurs waar voor Johnny. Leonie vertrekt per 1 januari naar RTL, van haar was dus al bekend dat zij niet aan het hoofd van de tafel zou blijven zitten.

Lees meer over
HLF8