BRIDGE TE VER

Bridget Maasland had 'zwartste tijd ooit' na breuk met André Hazes

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLBridget Maasland had 'zwartste tijd ooit' na breuk met André Hazes
RTL

In 'Isola di Beau' vraagt Beau van Erven Dorens (51) zijn RTL-collega Bridget Maasland (48) naar de zwartste periode uit haar leven. Bridget blikt na die vraag terug op twee heftige momenten.

"Het feit dat de vrouw ouder is in dit geval, wordt gewoon niet geaccepteerd"

"Dat vind ik moeilijk", zucht de presentatrice. "Ik heb er meerdere. Mijn scheiding vond ik echt de zwartste tijd, omdat je met zo'n klein hummeltje zit en helemaal nog niet weet waar dingen naartoe gaan. En je hebt gefaald. Het is niet gelukt. Dat vond ik een hele zware tijd." Bridget en haar toenmalige man Pepijn zijn in 2009 gescheiden. 

Maar ook de breuk met André Hazes hakt er bij Bridget in. "Ik vond twee jaar geleden ook een hele zware tijd. Niet eens die relatie, want dat vond ik hartstikke leuk. Daar zit niet eens waardoor het zwaar is, maar wat er daarna over me heen is gekomen. Maar ook daar zit een heel mooi leermoment. Ik heb daar ook heel veel aan gehad." En dat blijkt, want Bridget geeft aan dat ze inmiddels in de mooiste tijd van haar leven zit. "Zeker qua onzekerheid en weten wie je bent en waar je staat." 

Bridget Maasland reageert op docu André Hazes: 'Prima'
Lees ook

Bridget Maasland reageert op docu André Hazes: 'Prima'

Niet alleen na de breuk, maar ook tijdens de relatie met André wordt Bridget door de mangel gehaald. "Het ging om een relatie met een jongere man. Ik heb over Tiësto nooit gehoord dat hij met een 28 jaar jongere vrouw is getrouwd. Dat dat eigenlijk niet kon. Ik heb nog nooit bij mannen gehoord dat ze door andere mannen werden aangevallen... dat ze door de publieke opinie zijn veroordeeld omdat ze zogenaamd een relatie kapot hebben gemaakt en een vrouw uit een relatie hebben gehaald."

Vrouwen zijn eigenlijk niet zo lief voor andere vrouwen, verklaart Bridget. "Het is echt een vrouwending. Ook de negatieve kant, want dat gebeurt ook door vrouwen. Mannen hoor je hier niet over, want het interesseert ze helemaal geen reet. Maar ook het feit dat de vrouw ouder is in dit geval, wordt gewoon niet geaccepteerd."

Haar grootste steun in alle tijden is haar zoon Mees. In het interviewprogramma van Beau barst Bridget in tranen uit wanneer het over hem gaat. Bridget is namelijk vaak - maar liefst 30 keer - verhuisd. Op een gegeven moment weet ze haar huis te verkopen, maar heeft ze nog geen nieuw huis. Haar zoon, van op dat moment vijf jaar oud, weet haar gerust te stellen. "Mees ging toen net met zijn vader op vakantie en toen zei ik: 'Als je terugkomt, dan gaan we verhuizen, maar ik heb nog geen ander huis. Dus ik weet niet waar we gaan wonen.' En toen zei hij letterlijk - vijf jaar oud: 'Dat maakt me helemaal niet uit, zolang we maar samen zijn.'" Bridget houdt het niet droog en de tranen stromen over haar wangen. "Dan heb je toch het liefst kind op aarde?"

Dit was de laatste aflevering van Isola di Beau. Je kijkt alle afleveringen terug bij Videoland. 

Lees meer over
Bridget MaaslandAndré Hazes jr.André HazesBeau van Erven DorensIsola di Beau