ANDRÉ TIJDEN

Nieuwe liefde kwam als geroepen voor André van Duin: 'Dat heb ik gemist'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Nieuwe liefde kwam als geroepen voor André van Duin: 'Dat heb ik gemist'
RTL

André van Duin (75) heeft niet de makkelijkste tijd achter de rug. Na het overlijden van zijn grote liefde Martin Elferink en de diagnose darmkanker krabbelt de presentator er weer bovenop. Zijn nieuwe partner Fernando Reyes (61) komt vervolgens op het juiste moment zijn leven binnenwandelen, aldus André in het 'AD'.

"Ik ben niet iemand die lang in zijn uppie kan zijn"

Na een periode van rouw pakt André zoveel mogelijk werk aan. "Joh, ik werkte om maar niet alleen te zijn. Heel Holland Bakt, met Janny op een bootje, Scrooge voor afgelopen kerst, gastoptredens, Bij Van Duin op de Achterbank met cabaretiers als Youp in de auto dat we net hebben afgerond... Beetje veel voor een man van in de zeventig."

Kijkcijfers nieuw seizoen Heel Holland Bakt verbazen André van Duin: 'Onvoorstelbaar'
Lees ook

Kijkcijfers nieuw seizoen Heel Holland Bakt verbazen André van Duin: 'Onvoorstelbaar'

Toch ziet hij op dat moment geen andere uitweg. "Ik ben niet iemand die lang in zijn uppie kan zijn. Overdag had ik afleiding, maar ’s avonds zat ik thuis toch weer alleen op de bank."

Laat net op dat moment een nieuwe liefde zijn intrede maken. "Fernando kwam op het juiste moment, als geroepen, ik was eraan toe. Hij brengt gezelligheid en zorgt goed voor mij. En hij rijdt mij rond, ik wil zelf niet meer achter het stuur. Als het kan, gaat hij met me mee naar opnames. Dat heb ik gemist."

Dat de twee elkaar al een tijdje kennen, is volgens André één van de redenen waarom hun relatie zo goed werkt. "Als we elkaar nog helemaal hadden moeten ontdekken, was het niks geworden. Gedoe, waar je op mijn leeftijd geen zin meer in hebt, waar ik niet meer aan moet denken. Fernando weet dat ik andijvie lekker vind, ik hoef mijn buik niet meer in te houden, hij legt mijn kleren klaar..."

Toch zit een huwelijk er voorlopig nog niet in. "Iedereen begint daarover sinds ik 'zeg nooit nooit’ zei. Maar voorlopig even niet. We hebben het goed zo."

Lees meer over
André van Duin