FLIKT ZE GEWOON

Angela Schijf houdt agenda leeg na opnames Flikken Maastricht

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAngela Schijf houdt agenda leeg na opnames Flikken Maastricht
RTL

Angela Schijf (43) is al zeventien seizoenen lang te zien als rechercheur Eva van Dongen in de politieserie 'Flikken Maastricht'. Hoewel ze er niet over peinst haar politiejack aan de wilgen te hangen, heeft ze wel besloten om de komende tijd een beetje gas terug te nemen. Dat vertelt de actrice in de nieuwe editie van 'Veronica Superguide'.

"Ik wil voorkomen dat ik met een rol vergroei"

Angela heeft een half jaar geblokkeerd in haar agenda na de opnames van Flikken Maastricht. Gedurende die periode doet ze helemaal geen andere producties vanwege een verhuizing. De actrice vertrekt namelijk uit Antwerpen om het groen op te zoeken samen met haar echtgenoot, drie dochters en de hond. "Ik heb even een eigen productie", vertelt ze. "Er staat hier een rij kringloop, een rij grofvuil en een rij Marktplaats."

Ook Angela Schijf en Jeroen Spitzenberger in Marco Kroon-film
Lees ook

Ook Angela Schijf en Jeroen Spitzenberger in Marco Kroon-film

Dat haar agenda leeg blijft is voor het eerst, want meestal stort de actrice zich na de opnames van Flikken direct op een ander project. Iets wat ze belangrijk vindt. Zo is ze afgelopen jaar nog te zien in de musical Dagboek van een Herdershond en geeft ze les aan De Nederlandse Acteursschool. Niet alleen om zelf weer geïnspireerd te raken, maar ook om de wereld te laten zien dat ze meer is dan Eva van Dongen.

"Flikken leeft zo bij kijkers, dat je al gauw wordt vereenzelvigd met je rol. Dat is eervol, want dat gebeurt alleen als je lang bij mensen in de huiskamer komt. En Eva is natuurlijk een groot deel van mij", legt ze uit. "Maar ik vind het leuk om ook te laten weten: ik sta als engel op plateauzolen op het toneel en zing een liedje, kom daar ook eens naar kijken. Ik wil voorkomen dat ik met een rol vergroei."

Afscheid nemen van de rol, daar denkt Angela nog láng niet aan: "Ik leer nog steeds op de Flikken-set. Over cameravoering bijvoorbeeld, of wat een edit kan doen. Op de Belgische radio hoorde ik net iemand praten over 'een leven lang leren'. Ik dacht: ja, dat is het allerbelangrijkste. Nieuwsgierig blijven, gretig zijn."

Lees meer over
Angela SchijfFlikken Maastricht