VANDAAG OUTSIDE

Johan Derksen stuurt 'stokoude' fan terug naar huis: 'Geen zin in'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS6 - screenshot uit Vandaag Inside 10-02-2022Johan Derksen stuurt 'stokoude' fan terug naar huis: 'Geen zin in'
RTL

In 'Vandaag Inside' vertelt Johan Derksen (74) dat hij afgelopen zomer een 'stokoude' fan terug naar huis heeft gestuurd. De dame is vanuit het westen helemaal met het ov naar het Drentse Grollo gereisd om een gedicht voor te dragen, maar Johan heeft er 'geen zin in'.

"Maar ik denk: straks heb ik die aan de keukentafel zitten en raak die dan maar weer eens kwijt"

"Van de zomer kwam er een mevrouw in mantelpak, die altijd naar ons programma kijkt, helemaal met het openbaar vervoer uit het westen en die zei: 'Ik ben een fan van u'", begint Johan de anekdote. Hij vervolgt: "Die zegt: 'Ik heb een gedicht gemaakt, mag ik dat even voordragen?' Maar ik denk: ik vind het ontzettend zielig voor u, mevrouw, maar ik heb er geen zin in."

Vandaag Inside-trio klaar met Maarten van Rossem: 'Zelfingenomen kwal'
Lees ook

Vandaag Inside-trio klaar met Maarten van Rossem: 'Zelfingenomen kwal'

Waarom heeft Johan daar geen zin in? "Ik heb één vrije dag in de week dat ik die Genee niet hoef te tolereren en dan komt er zo'n oude taart die een gedicht wil voordragen." Johan wil best fans ontmoeten, maar dan in de studio van Vandaag Inside. "Ik zeg: 'Als u naar de uitzending komt, heb ik alle tijd voor u.' Maar ik denk: straks heb ik die aan de keukentafel zitten en raak die dan maar weer eens kwijt. Die wil blijven eten, misschien wil ze wel blijven slapen. Dus ik zeg: 'Het is een beetje horkerig, maar ik heb er geen zin in.'"

Vandaag Inside zie je elke werkdag rond 21.35 op SBS 6. De aflevering van gisteren kijk je hier terug.

Op Johan zijn verjaardag kwam Lex Uiting voor RTL Boulevard ook onverwacht langs bij de televisiester. De beelden daarvan zie je hieronder. 

Lees meer over
Johan DerksenVandaag Inside