GOEDE EN SLECHTE TIJDEN

Toprak Yalçiner over tijd in GTST: 'Als actrice had je niet veel te zeggen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPToprak Yalçiner over tijd in GTST: 'Als actrice had je niet veel te zeggen'
RTL

Toprak Yalçiner (35) is bij het grote publiek vooral bekend als Nuran Baydar uit 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. In podcast 'De Leeuw Lult Verder' van Paul de Leeuw (60) vertelt de actrice geen goede herinneringen over te hebben gehouden aan haar tijd bij de soapserie.

"Het is ook gewoon een bedrijf. Het heeft soms weinig met kunst te maken"

Toprak komt in 2012 binnen op de set van GTST als een 'onwetend jong meisje dat uit de educatie komt'. Voordat ze zich meldt op de set, staat Toprak namelijk voor de klas als lerares Engels. "En toen stond ik opeens in De Koning", grinnikt ze.

Toprak kan inmiddels lachen om het feit hoe groen ze nog was in het begin en vertelt dat ze aan haar eerste dag begon met knikkende knieën en een trilstemmetje. "Ik weet nog mijn eerste scène... Dat ik dat heb overleefd, is een godswonder."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Toprak Yalçiner bevallen van tweede kindje: 'Genieten heel erg'
Lees ook

Toprak Yalçiner bevallen van tweede kindje: 'Genieten heel erg'

Lang houdt ze het echter niet vol: al na twee jaar besluit Toprak uit de soap te stappen omdat 'de illusie' van Goede Tijden volgens de actrice steeds minder wordt. "De daadwerkelijke hiërarchieën kwamen tevoorschijn, want het is ook gewoon een bedrijf. Het heeft soms weinig met kunst te maken. Toen ik daar achter kwam, dat het tóch een illusie was, was het tijd voor mij om weg te gaan."

Toprak heeft vooral moeite met de werkcultuur van GTST. Zo gebruikt het bedrijf pasjes om in te klokken en zijn de werktijden van 9.00 uur tot 17.00 uur. Iets dat volgens haar lang niet zo is op iedere set. "Als actrice had je niet zoveel te zeggen", vervolgt ze. "Zo voelde ik mij. Andere mensen hebben een heel andere ervaring, maar voor mij was het niet meer kunst. (…) Iedereen had zijn eigen plan: zijn eigen merk ontwikkelen, en daar ben je mee bezig."

Ook RTL Boulevard heeft een eigen podcast. Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.

Lees meer over
Paul de LeeuwToprak YalçinerGTST