IN HEEL EUROPA...

Man Chantal Janzen wil nog geen opa worden genoemd: 'Is nog jong'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @esmee_geeratzMan Chantal Janzen wil nog geen opa worden genoemd: 'Is nog jong'
RTL

Vlak voordat Esmée Geeratz (32) naar de Verenigde Staten vertrekt om haar grote liefde achterna te gaan, komt ze erachter dat ze in verwachting is. Een hele uitdaging, zo in een nieuw land. Dat vertelt de stiefdochter van Chantal Janzen (44) in de podcast 'Podnataal'.

"Mijn vader is nog heel jong, pas 50"

Esmée Geeratz, die al een tijdje in Los Angeles woont, bevalt afgelopen 30 juni van een zoontje. Zwanger zijn in een vreemd land is natuurlijk al een hele uitdaging, maar die uitdaging wordt alleen nog maar groter als duidelijk wordt dat haar kindje in een stuit ligt. "Dat voelde ik al bij 28 weken, maar bij 32 weken - iets later - werd het wel heel duidelijk dat hij niet meer ging draaien. En dan moet je, dat moet in Nederland ook, een gynaecoloog gaan zoeken die daarin gespecialiseerd is."

Ondanks alles besluit Esmée voor een natuurlijke bevalling te gaan, iets wat normaal niet snel wordt aangeraden. "Het kan met de juiste mensen en de juiste positie van de baby", aldus Esmée. Al vraagt ze wel nog even aan de vader van haar kindje of hij het er ook mee eens is. "We hadden ons zo goed ingelezen en de juiste dokter gevonden. Het voelde gewoon goed."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Chantal Janzen viert liefde met haar Marco: 'And still counting'
Lees ook

Chantal Janzen viert liefde met haar Marco: 'And still counting'

Als haar 'dreamteam' gevonden is begint het grote wachten. "We hadden echt een groepsapp met het hele team", lacht Esmée. Dat moet wel, want de gynaecoloog woont zo’n 1,5 uur van Esmée af, waardoor ze constant op de hoogte moet worden gehouden. Ook huren ze een doula in, omdat al hun familie tijdens de bevalling gewoon in Nederland is. "Ook voor mijn man. Ik dacht: als je medische keuzes moet maken, dan zit je zo in je emoties... en voor je kind. Dan hebben we in ieder geval iemand."

Hoewel Esmée de hele tijd kalm blijft, raakt ze tijdens het persen toch een beetje in paniek en wordt ze bang. Helemaal als de hartslag van haar zoontje een paar keer flink naar beneden gaat. "Dat heb ik opzij geschoven, maar dat is denk ik een boekje dat ik later nog open moet maken. Want natuurlijk heb je wel angstgevoelens en paniek. Maar ik dacht alleen maar: nee, dat kan ik er nu niet bij hebben. Ik moet open, persen en het kindje moet eruit."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Al met al heeft Esmée best een pittige bevalling, dat beseft ze nu ook. Toch komt haar zoontje gezond en thuis ter wereld. Via FaceTime wordt het nieuws gedeeld met de familie in Nederland. Haar vader Marco komt haar als eerste opzoeken. "Dat was heel bijzonder", vertelt Esmée. "Mijn vader is nog heel jong, pas 50. En nu al opa geworden... zo wil hij ook niet genoemd worden. Dat was heel bijzonder en fijn."

Esmée is de dochter van Marco Geeratz, de man van Chantal Janzen met wie ze in 2014 trouwt. Naast Esmée heeft Marco nog een dochter, Isaa, en zoon, Zion, uit een eerdere relatie. Samen met Marco heeft Chantal zoons James en Bobby. 

De podcast Podnataal wordt gemaakt door Simone Wijnands, de vrouw van Luuk Ikink - die ook een eigen podcast heeft. Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.