OH LORD

My precious! Nieuwe Lord of the Rings-films in de maak

Door RTL Boulevard··Aangepast:
My precious! Nieuwe Lord of the Rings-films in de maak
RTL

Producent Warner Bros. blaast 'Lord of the Rings' nieuw leven in. Discovery CEO van Warner Bros. David Zaslav (63) heeft plannen voor meerdere films gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien, zo maakt hij donderdag tijdens een investeerdersbijeenkomst bekend.

Warner Bros. en New Line Cinema hebben een meerjarig contract gesloten met het Zweedse gamingbedrijf Embracer Group. Zij zijn momenteel in het bezit van de filmrechten. Door het contract kunnen de studio's meer films ontwikkelen gebaseerd op de populaire boekenreeks. 

Het gaat niet om remakes, maar de films zijn wel gebaseerd op de eerste trilogieën. Veel over het project is nog niet bekend, zo zijn er nog geen filmmakers aan verbonden. Al vinden er momenteel wel volop gesprekken plaats met mogelijke kandidaten. 

James Corden deed auditie voor grote rol in Lord of the Rings
Lees ook

James Corden deed auditie voor grote rol in Lord of the Rings

En er is nog meer om naar uit te kijken. Zo zijn de opnames van het tweede seizoen van de Amazon-serie The Rings of Power al in volle gang. Ook komt op 11 april 2024 (nog even geduld dus) de animatiefilm The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim uit.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is de duurste televisieserie die ooit is gemaakt. Het eerste seizoen kost het streamingplatform 465 miljoen dollar (406 miljoen euro). Ter vergelijking: dramaserie Game of Thrones had een productiebudget van rond de 100 miljoen dollar per seizoen.