BORN READY

Songfestivalduo Mia Nicolai en Dion Cooper klaar voor miljoenenpubliek

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Songfestivalduo Mia Nicolai en Dion Cooper klaar voor miljoenenpubliek
RTL

Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (29) zijn er klaar voor om in mei voor miljoenen mensen op te treden tijdens het Eurovisie Songfestival. '100 procent', zegt Dion tegen het ANP. "Helemaal", vult Mia aan.

"We worden nu in dit traject helemaal klaargestoomd door iedereen"

Hoewel de twee bij het grote publiek nu nog niet zo bekend zijn, hebben ze wel al de nodige ervaring en dat helpt. "Ik sta zelf al tien jaar op allerlei podia en we zijn allebei los van elkaar al jaren songs aan het schrijven", zegt Dion. "We worden nu in dit traject helemaal klaargestoomd door iedereen. Dus we hebben echt de tijd om voor een soort Olympische Spelen helemaal getraind te worden. Ik voel me er wel heel comfortabel en goed bij, dankbaar ook."

Songfestivalzangers Mia Nicolai en Dion Cooper zien toekomst als soloartiesten
Lees ook

Songfestivalzangers Mia Nicolai en Dion Cooper zien toekomst als soloartiesten

Hulp krijgt het duo ook van oud-winnaar Duncan Laurence en diens vriend Jordan Garfield, die meeschreven aan het woensdag gepresenteerde lied 'Burning Daylight'. "Dat zijn professionals waar we op kunnen leunen", zegt Mia. "Het zijn onwijs creatieve gasten bij wie we ideeën tegen de muur aan kunnen smijten", vindt Dion.

Van Duncan krijgen ze volgens Dion vooral 'globaal advies' over hun deelname. "Hij zegt bijvoorbeeld: het gaat pittig worden, maar ga ervan genieten."

Lees meer over
Mia NicolaiDion Cooper