VOOR DE LEEUWEN

Paul de Leeuw heeft eetschaamte: 'Moeilijkst als ik alleen ben'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPaul de Leeuw heeft eetschaamte: 'Moeilijkst als ik alleen ben'
RTL

Over het algemeen heeft Paul de Leeuw (60) weinig last van schaamte. Maar als hij er dan toch eentje moet noemen, dan is het wel eetschaamte. Dat vertelt de presentator in de podcast 'Darmstad FM' van Tina de Bruin (47).

"Dat ik gewoon niet iets in die koelkast kan laten staan"

"Ik heb eigenlijk weinig schaamtes, geloof ik. Ik heb ze dan wel, maar dat realiseer ik me dan net op het moment dat het plaatsvindt", begint Paul zijn ontboezeming. "Maar overall kun je wel zeggen dat ik een eetschaamte heb."

"Alles wat in mijn mond komt, dan denk ik toch vaak: dat had er niet in gehoeven", gaat Paul door. "Ik kan genoeg voorbeelden noemen. Gisteren was ik alleen, dat zijn de moeilijkste dagen want dan kun je alles eten wat je wil."

Paul de Leeuw maakt nieuw programma over zieke kinderen
Lees ook

Paul de Leeuw maakt nieuw programma over zieke kinderen

De guilty pleasure van Paul als hij alleen is, is wodka-jus d'orange. "Dat heb ik gister niet gehaald, maar dan zie je weer wat anders dan lekker is", lacht hij.

Dan vertelt Paul over aardappelen, die hij dan een beetje 'opfluft' door er kaas bij te doen. "Dan zit ik lekker alleen aardappelen met kaas te eten. Maar dan heb ik uiteindelijk de helft op en hoef ik niet meer. Dan gooi ik het weg", zegt de presentator. "Dat is dan een vorm van schaamte, dat ik gewoon niet iets in die koelkast kan laten staan."

Een grote steun in het leven van Paul zijn zijn kinderen. In de video hieronder vertelt hij hoe die zich door moeilijke tijden heen helpen.

Lees meer over
Paul de Leeuw