I WROTE A SONG

Meisje uit Grace Kelly-clip van Mika namens Verenigd Koninkrijk naar songfestival

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© YouTube / VEVOMeisje uit Grace Kelly-clip van Mika namens Verenigd Koninkrijk naar songfestival
RTL

Mae Muller (25) is de kandidaat van het Verenigd Koninkrijk bij de komende editie van het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Het organiserende land maakte het nieuws bekend in het ochtendprogramma van Zoe Ball (52) op BBC Radio 2. En Mae blijkt een opvallende connectie te hebben met landgenoot Mika (39), die het songfestival vorig jaar presenteerde.

"Deelnemen aan zo'n enorme muziekwedstrijd is gewoon geweldig"

De zangeres doet mee met het nummer 'I Wrote A Song'. "Deelnemen aan zo'n enorme muziekwedstrijd is gewoon geweldig", reageerde Mae. Ze omschreef haar deelname ook als 'een droom'. De zangeres is relatief onbekend, maar trad eerder onder meer op als voorprogramma van de populaire Britse popgroep Little Mix en deed als kind mee in de videoclip van Mika's nummer 'Grace Kelly'. Ze is namelijk ook de dochter van de regisseur van die clip, Sophie Muller. Zij regisseerde talloze bekende videoclips voor onder anderen Gwen Stefani, P!nk, Rihanna, Eurythmics en Maroon 5.

Mae als 9-jarige in de 'Grace Kelly'-clip uit 2006:

En zo ziet Mae er nu uit:

Mae Muller© ANP
Mae Muller

Het Eurovisiesongfestival vindt in mei plaats in Liverpool omdat Oekraïne, de winnaar van vorig jaar, het vanwege de oorlog niet kan huisvesten. Het Verenigd Koninkrijk werd vorig jaar tweede in Turijn, met het nummer 'Space Man' van Sam Ryder.

Mae Mullers liedje beluister je hieronder:

Het Verenigd Koninkrijk is een van de laatste landen die hun act onthullen. Het grootste deel van de in totaal 37 deelnemende landen heeft al een artiest en liedje bekendgemaakt.

Lees meer over
Eurovisiesongfestival