JE VERRAADT HET NIET

De Verraders proberen mede-Verrader weg te stemmen: 'Gevaar voor ons'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLDe Verraders proberen mede-Verrader weg te stemmen: 'Gevaar voor ons'
RTL

In 'De Verraders' gaat het hard tegen hard. Verraders Maria Fiselier (35) en Katinka Simonse (43) willen hun mede-Verrader Sander Huisman (43) uit het spel stemmen. Dit tot grote verrassing van hemzelf.

"Anders neem ik ze mee in mijn val"

Vorige week is al te zien dat veel mensen Sander verdacht vinden. Sinds de Verraders zijn aangewezen gedraagt hij zich vreemd en lijkt hij non-stop gespannen. Maria heeft dat opgevangen en wil hem er het liefst zo snel mogelijk uit hebben. 

Ook in deze aflevering gaat het meteen mis in de ontbijtzaal. Er moeten teams gevormd worden voor een muziekspel en Sander voegt zich bij het groepje waar Katinka en Maria al in zitten. "Pernille roept Sander erbij en Sander gaat er lekker bij zitten. Dan denk ik: jongen toch, drie Verraders in een team... Dan hebben we nul kans om verder vuurtjes aan te wakkeren of een bom te droppen. We kunnen niet checken wat er in die andere teams gebeurt. Dat is nou precies zo'n fout van Sander, dat ik denk: jij kan dit niet."

Mentale druk voor Verraders is groot: 'Het is zo’n mindfuck!'
Lees ook

Mentale druk voor Verraders is groot: 'Het is zo’n mindfuck!'

Maria hoort dat veel mensen hem nog verdacht vinden. "Ik zit echt met een probleem. Ik durf het niet aan met Sander. Ik weet niet of hij het kan. Ik merk dat hij mijn positie en die van Katinka in gevaar brengt." Maria probeert dan ook bij anderen Sander verdacht te maken. "Er zit een alter ego in mij. Ze trappen er met open ogen in", lacht ze. 

Wanneer Maria Katinka even alleen kan spreken, licht ze haar snel in. "Even snel, dit mag niet te lang duren. Ik heb een beetje mijn twijfels bij onze mede-Verrader. Ik vind hem heel erg onbetrouwbaar. Ik ben heel erg bang dat hij zich gaat verlullen en daarmee ons. Ik vind het een ongeleid projectiel en ik ben bang dat het ons de kop gaat kosten." Katinka snapt de ernst van de situatie: "Hij moet weg." 

Jan Slagter opent het vuur op Sander tijdens de Ronde Tafel. "Ik denk bij mezelf: blijf rustig, blijf rustig", zegt Sander achteraf. Als daarna meerderen zich op Sander focussen, gaat Maria erop door. Iets wat Sander niet zint. "Ben je gek geworden? We zijn toch met z'n drieën de Verraders? Wat is dit voor domme tactiek?" zegt hij in zijn biecht terwijl het stoom uit zijn oren lijkt te komen. 

Toch zijn de meeste ogen op Irene van der Laar gericht en zij wordt daarom ook verbannen. Ze wordt erg emotioneel. "Ik ben heel erg teleurgesteld in de meesten van jullie. Ik had het nog lang willen volhouden, maar ik zie het dan maar als compliment dat de meesten van jullie denken dat ik een heel sterke persoonlijkheid ben. Maar ik ben een Getrouwe", zegt ze terwijl ze tranen met tuiten huilt. 

Sander is woest na de Ronde Tafel. "Ze moeten echt met een heel goede onderbouwing komen straks in het Torentje, want anders neem ik ze mee in mijn val. 100%. Ik voel me verraden door hen", zegt Sander in zijn biecht. Aangekomen in het Torentje voor het conclaaf weten Maria en Katinka hem snel te kalmeren. "Het klinkt heel arrogant nu, maar wij zijn twee heel sterke Verraders, Katinka en ik. Dus hij heeft eigenlijk niet zoveel te kiezen", zegt Maria achteraf. Sander valt voor de uitleg van (vooral) Maria. "Ik snap wat ze heeft gedaan. Dat is heel belangrijk voor mij. Ik snap ook dat ze voor zichzelf kiest."

De Verraders zie je elke vrijdag om 20.00 uur bij RTL 4.  

Lees meer over
De Verraders