BUITENECHTELIJK SPEL

Hélène Hendriks adviseert: 'Tom Egbers moet zondag niet Studio Sport presenteren'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHélène Hendriks adviseert: 'Tom Egbers moet zondag niet Studio Sport presenteren'
RTL

Hélène Hendriks (42) vindt dat Tom Egbers (65) morgen niet de samenvattingen van de Eredivisie aan elkaar moet gaan praten in 'Studio Sport'. Dat vertelt de presentatrice in 'Vandaag Inside'.

"Ik zou eventjes pas op de plaats maken"

Aan tafel bij Vandaag Inside gaat het natuurlijk ook over het Volkskrant-artikel waarin de wangedragingen binnen NOS Sport aan het licht komen. Bargast Chris Woerts is van mening dat Tom Egbers, een van de hoofdrolspelers uit het artikel, niet meer Studio Sport kan presenteren. Hélène Hendriks adviseert Tom ook om morgen thuis te blijven. "Het lijkt me voor hemzelf ook niet prettig om nou komende zondag de samenvattingen te gaan doen. Ik zou eventjes pas op de plaats maken." De NOS heeft gisteren gemeld dat ze nog niet weten of hij dit weekend presenteert. 

Onduidelijkheid over positie Tom Egbers na Volkskrant-artikel
Lees ook

Onduidelijkheid over positie Tom Egbers na Volkskrant-artikel

Tom zijn naam komt meerdere keren voor in het onderzoek. Zo zou hij een stagiaire hebben benaderd en haar herhaaldelijk hebben laten blijken dat hij haar ziet zitten. Hij stuurt haar talloze sms’jes, mailt en belt haar, soms midden in de nacht. Uiteindelijk valt de vrouw voor zijn avances. Ze zoenen een aantal keer, maar daar blijft het volgens haar bij.

Na de affaire wordt zij benaderd door de vrouw van Tom, Janke Dekker. Zij is momenteel voorzitter van meldpunt Mores, voor ongewenste omgangsvormen in onder meer de televisiesector. De vrouw geeft de affaire toe en daarna escaleert de situatie volgens haar. 

Medewerkers zouden hebben gezien hoe Tom haar regelmatig pest en intimideert. In het bijzijn van meerdere collega’s noemt hij haar 'de as van het kwaad', 'het vergif' en 'serpent'. Ook maakt hij, wanneer zij langsloopt, het handgebaar waarmee hij doet alsof hij iemands keel doorsnijdt, zeggen twee medewerkers.

Tegen collega’s zegt hij dat ze niet meer met haar moeten werken. Hoewel meerdere collega’s duidelijk zien dat Tom de vrouw intimideert, zegt niemand er iets van.

Lees meer over
Hélène HendriksTom Egbers