GEEN HLF WERK GELEVERD

Hélène Hendriks baalt van stoppen HLF8: 'Superklote'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© William RuttenHélène Hendriks baalt van stoppen HLF8: 'Superklote'
RTL

Hélène Hendriks (42) is er niet blij mee dat 'haar' talkshow 'HLF8' binnenkort op het televisiekerkhof belandt. "Ik heb er echt de balen van", zegt ze in de wél goed scorende talkshow 'Vandaag Inside'.

"Het ging met ups en downs"

"Tuurlijk begrijp ik ook wel dat het een zakelijke beslissing is", vertelt Hélène. "Als de kijkcijfers niet dusdanig omhoog gaan dan valt er op een gegeven moment een beslissing. Zo simpel is het." Volgens de talkshowhost wil Talpa een andere flop een beter tijdslot geven. "Er zijn nu twee programma's, Lang leve de Liefde - wat goed draait - en Een Jaar van je Leven wat heel veel geld heeft gekost en wat ze proberen iets meer in de lift te krijgen. En ze denken dat dat lukt als ze het iets later programmeren. Dus dan is het een puur zakelijke beslissing." 

Talpa trekt de stekker uit talkshow HLF8
Lees ook

Talpa trekt de stekker uit talkshow HLF8

Hélène baalt van deze harde aanpak. "Er zit een redactie die twee jaar lang uit de naad heeft gewerkt en die heel veel hebben meegemaakt rondom Johnny (de Mol, red.). Het ging met ups en downs. Een rollercoaster. Toch loyaal gebleven. En dan krijg je nu te horen dat het stopt, dat is natuurlijk een hard gelach. Dat is voor hen superklote." 

Hoewel het de laatste tijd beter gaat met HLF8 gaat het toch van de buis. "We zijn met een ander format begonnen. We waren nog maar een paar maanden bezig en het trok steeds meer aan. Dus dat lukte wel, maar niet snel genoeg", vertelt Hélène. De talkshow torent niet boven de 400.000 kijkers uit. Wilfred Genee kan het niet laten om een plaagstootje uit te delen aan zijn RTL-concurrent. "Dan zit je bijna bij Eva Jinek, zie ik nu. Die zat op 500.000 gisteravond." 

HLF8 is tot en met 7 april elke werkdag om - je raadt het al - 19.30 te zien op SBS 6.

Lees meer over
Hélène HendriksHLF8Vandaag Inside