BOM BARST

Inzetten van wild rose zorgt voor opschudding in De Bachelorette

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Videoland/screenshot Bachelorette Inzetten van wild rose zorgt voor opschudding in De Bachelorette
RTL

Tjeerd (32) uit 'De Bachelorette' heeft al een tijdje een belangrijke troef in handen: hij heeft namelijk een wild rose in bezit, waarmee hij de date van een andere kandidaat kan afpakken. In de nieuwste aflevering besluit hij deze ook in te zetten: hij pikt de date in van Samé en dat wordt hem niet in dank afgenomen door zijn medekandidaten.

Let op: dit artikel bevat spoilers uit de laatste aflevering van De Bachelorette.

"Het lijkt alsof je jezelf boven ons plaatst sinds je die roos hebt gewonnen"

De aflevering begint spectaculair: Sylvia Geersen verschijnt namelijk in een helikopter met een wel heel leuke boodschap: ze mag één van de mannen meenemen op een date. Wie het gaat worden weet ze ook al: ze wil Samé graag beter leren kennen. Tjeerd steekt hier direct een stokje voor en besluit zijn wild rose in te zetten, tot grote frustratie van Samé. "Ik baal hier wel van", zo geeft hij aan. "Het is mijn eerste één-op-ééndate, in een helikopter, en dan wordt die meteen afgepakt."

Sylvia Geersen eerlijk over zoenen in De Bachelorette
Lees ook

Sylvia Geersen eerlijk over zoenen in De Bachelorette

Tjeerd erkent dat het een beetje lullig is, maar tegelijkertijd haalt hij zijn schouders op: "Ik ben hier nu eenmaal voor haar en niet voor de jongens." Zijn keuze pakt goed uit want hij en Sylvia hebben een hartstikke leuke en romantische date. Als hij later in de avond terugkeert in de villa, steekt hij zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: "Nogmaals excuus", zo vertelt hij Samé. "Maar het was echt insane. We hebben lekker samen naast elkaar gezeten en echt een topdate gehad. Het kon niet beter eigenlijk. En ik ben ook wel blij dat die kutroos eruit is, nu is er geen spanning meer."

Wat hij echter niet weet, is dat er zich aardig wat spanning heeft opgebouwd in de tijd dat hij weg was. De mannen vinden namelijk dat Tjeerd zich niet netjes heeft gedragen tegenover Samé en met name Matthijs is hier erg geïrriteerd over. Hij besluit Tjeerd hierop aan te spreken. "Sinds je die roos hebt gewonnen heb ik je zien veranderen in het huis. Ik kreeg het gevoel dat het je niet veel deed dat je die date hebt afgepakt. Het lijkt alsof je jezelf boven ons plaatst sinds je die roos hebt gewonnen."

Tjeerd biedt zijn excuses aan: "Het is helemaal niet de bedoeling geweest, dus als het zo overkomt: sorry. We zijn natuurlijk heel gezellig en komen steeds dichter bij elkaar, maar op een gegeven moment moet je het omdraaien: we zijn hier allemaal voor haar. Ik kan iedereen wel de kans blijven geven, maar dat heb ik in het begin ook al gedaan."

Deze opmerking valt bij Matthijs niet goed. "Hoe bedoel je, jou de kans laten geven? Want dan krijg ik het gevoel dat je ons maar een beetje de kans gunt."

"Ja nou, als ik de roos heb kan ik toch ook de date afpakken?" reageert Tjeerd. Volgens Matthijs zit hier juist het probleem. "Ja, dat is ook hoe jij je gedraagt tegenover de rest van de groep. Ik zou daar zelf meer bescheiden mee omgaan, in plaats van dat ik hiermee te koop zou lopen."

Samé is het met hem eens: "Als dat jouw manier van aanpakken is, heb ik daar respect voor. Maar ik zou het zelf zo niet hebben gedaan." Tjeerd lijkt zich eindelijk te realiseren dat hij het beter anders had kunnen aanpakken. "Ik zal er wat mee gaan doen", belooft hij de mannen. "Ik hoop dat jullie mij kunnen vergeven hierin en dat we zonder hard feelings verder kunnen gaan."

Sylvia zit natuurlijk in een luxepositie met al die mannen die om haar aandacht vragen en dat ziet Channah Koerten ook wel zitten:

Lees meer over
De Bachelorette