ONVERANTWOORD

Gwyneth Paltrow onder vuur voor verheerlijken van eetstoornissen

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesGwyneth Paltrow onder vuur voor verheerlijken van eetstoornissen
RTL

Gwyneth Paltrow (50) heeft zich niet bepaald populair gemaakt. Er gaat momenteel een TikTok-video van haar rond waarin ze deelt wat ze op een dag eet. En dat blijkt bar weinig te zijn. Fans vinden de video onverantwoord en beschuldigen de actrice van het 'verheerlijken' van eetstoornissen.

"Is het hip om je uit te hongeren?"

In de video wordt Gwyneth door Dear Media geïnterviewd over haar eetgewoontes. "Ik eet altijd heel vroeg op de avond, ik doe aan intermittent fasting", zo vertelt ze. "Ik eet meestal iets rond 12 uur ’s middags en in de ochtend neem ik dan iets dat ervoor zorgt dat mijn bloeddruk niet op tilt slaat. Dus meestal drink ik dan koffie. En als lunch heb ik het liefst soep. Op de meeste dagen neem ik bone broth-bouillon."

Gwyneth Paltrow wil terug naar de jaren 90: 'Geen paparazzi'
Lees ook

Gwyneth Paltrow wil terug naar de jaren 90: 'Geen paparazzi'

Haar strenge regime stopt hier niet. "Ik probeer ook elke dag een uur te bewegen. Dus ik ga wandelen of ik doe aan pilates. Daarna doe ik aan dry-brushing en ga ik een half uur in de sauna. En als het dan avond is, dan probeer ik volgens het Paleo-dieet te eten. Dus dan eet ik heel veel groenten."

Op TikTok reageren mensen geschokt op de video. 'Is het hip om je uit te hongeren?' zo vraagt iemand zich af. 'Bone broth is geen volwaardige maaltijd', zo merkt een ander op. 'Ik neem elke dag twee happen lucht in en dan voel ik mij hartstikke vol de rest van de dag', zo reageert een andere TikTokker sarcastisch. 

Lees meer over
Gwyneth Paltrow