EUFORISCH

Loreen nu al in Nederlandse hitlijst te vinden met ESF-inzending

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLoreen nu al in Nederlandse hitlijst te vinden met ESF-inzending
RTL

Het nummer 'Tattoo', waarmee Loreen (39) dit jaar namens Zweden haar rentree maakt op het Eurovisiesongfestival, komt deze week op plaats 36 binnen in de Nederlandse Single Top 100 van GfK. En dat is bijzonder, want zo vaak komt het niet voor dat een inzending al ruimschoots voor het songfestival in buitenlandse hitlijsten opduikt.

Alleen het Britse Brotherhood of Man doet in 1976 hetzelfde met 'Save Your Kisses For Me'. Ook dat nummer komt dat jaar eind maart al de Nederlandse hitlijst binnen, terwijl het songfestival dat jaar op 3 april zou worden gehouden. In het Congresgebouw in Den Haag wordt Brotherhood of Man die dag als winnaar uitgeroepen.

Songfestivalsensatie Loreen doet opnieuw mee namens Zweden
Lees ook

Songfestivalsensatie Loreen doet opnieuw mee namens Zweden

Dat Loreen, die het ESF in 2012 weet te winnen met het nummer 'Euphoria', met 'Tattoo' opnieuw een potentiële winnaar in handen heeft, is voor songfestivalliefhebbers al duidelijk. Bij de wedkantoren maakt Zweden voor de release al de grootste kans om te winnen, maar verstevigt deze positie nadat het liedje eerder deze maand ook daadwerkelijk uitkomt. Bij de bookmakers heeft ze een winkans van 39 procent. Het Eurovisiesongfestival vindt begin mei plaats in het Britse Liverpool.

De Nederlandse inzending 'Burning Daylight' van Mia Nicolai en Dion Cooper is deze week te vinden op de 64e positie in de Singleslijst. Twee weken geleden komt het binnen op een bescheiden 61e plaats, maar zakte de week erna alweer naar de 62e positie.

Lees meer over
Eurovisiesongfestival