KILLERBODY

Heleen van Royen deelt resultaat na zes weken hard trainen (en opletten): 'Stuk slanker en sterker'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHeleen van Royen deelt resultaat na zes weken hard trainen (en opletten): 'Stuk slanker en sterker'
RTL

Heleen van Royen (58) zit letterlijk goed in haar vel. De schrijfster heeft er zes weken van hard trainen en goed opletten op haar voeding op zitten. En nu deelt ze het resultaat van dat harde werk met ons. En in ieder geval kan gezegd worden; dat is loon naar werken.

"Voor alle duidelijkheid: mijn BMI was bij de start gezond"

Zes weken geleden startte Heleen met haar trainingsprogramma. 'Voor alle duidelijkheid: mijn BMI was bij de start gezond, ik had geen overgewicht, maar door teveel eten (lees: snaaien) en te weinig bewegen, waren er stiekem toch overal wat kilo’s bijgekomen en begonnen mijn kleren steeds strakker te zitten', vertelt Heleen in een openhartige Instagram-post.

Voor de schrijfster ging het 'de verkeerde kant op' en dus was het 'tijd om in te grijpen'. 'Ofwel: minder eten met een gezonde verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten en meer bewegen, zowel cardio als krachttraining.'

Heleen van Royen weer gevraagd door Playboy: 'Nog over nadenken'
Lees ook

Heleen van Royen weer gevraagd door Playboy: 'Nog over nadenken'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Inmiddels heeft Heleen de eindmeting erop zitten. Haar buikomvang is met maar liefst 10 centimeter afgenomen naar 72 centimeter. Haar vetpercentage is gedaald van 21,4% naar 16%. 'En ik ben 8 kilo lichter: van 69 naar 61 kilo bij een lengte van 169 cm. Ofwel: ik ben een stuk slanker en sterker geworden en ook atletischer en energieker.'

Heleen haalt overigens niet alleen energie uit het sporten, maar ook van haar twee kleinzoons. RTL Boulevard sprak eerder met haar het grootmoederschap. In de video hieronder zie en hoor je wat de schrijfster daarover heeft te zeggen.

Lees meer over
Heleen van Royen