OP1S STOPT ZE

Giovanca Ostiana stopt bij Op1, Margje Fikse neemt plaats in

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Giovanca Ostiana stopt bij Op1, Margje Fikse neemt plaats in
RTL

Giovanca Ostiana (46) stopt na drie jaar als vaste presentator van 'Op1'. Dinsdagavond was haar laatste uitzending, heeft de EO bekendgemaakt. Margje Fikse (47) volgt Ostiana, die als vaste invaller verbonden blijft aan de NPO 1-talkshow, op.

"Het is een bijzondere en leerzame tijd geweest"

Giovanca vormde al sinds de start van Op1 in januari 2020 een vast duo met Tijs van den Brink. Ze wil zich de komende tijd focussen op haar nieuwe presentatieklus Zing!, een talentenjacht voor koren. Ook wil Giovanca haar muziekcarrière nieuw leven inblazen.

Giovanca Ostiana en Anne-Mar Zwart op zoek naar beste zanggroep
Lees ook

Giovanca Ostiana en Anne-Mar Zwart op zoek naar beste zanggroep

"Het is een bijzondere en leerzame tijd geweest. En ik ben blij dat ik een steentje heb mogen bijdragen aan de Op1-uitzendingen", aldus Giovanca. Collega Tijs zegt "veel waardering" te hebben voor de presentatrice. "Ze kan met trots terugkijken op haar bijdrage aan Op1. Zij is empathisch en invoelend, ik wat zakelijker en rationeler. Persoonlijk heb ik ook veel van Giovanca geleerd op onderwerpen als diversiteit en racisme. Door haar inbreng ben ik daarin opener en nieuwsgieriger geworden."

Margje presenteerde Op1 al eerder samen met Kefah Allush bij afwezigheid van Tijs en Giovanca. Haar eerste uitzending is volgende week dinsdag.

Lees meer over
Giovanca Ostiana