GOODBYE EUROPE

Jan Smit stapt uit selectiecommissie songfestival, was tegen keuze Mia en Dion

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJan Smit stapt uit selectiecommissie songfestival, was tegen keuze Mia en Dion
RTL

Jan Smit is uit de selectiecommissie voor het Eurovisiesongfestival gestapt. Dat laat een woordvoerder van AVROTROS weten aan het Algemeen Dagblad. De 37-jarige zanger is eind vorig jaar de enige van de zes leden die het niet eens is om Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) naar het songfestival te sturen, al communiceerde de omroep dat het besluit unaniem is.

Het besluit is al langer bekend bij AVROTROS en staat dus los van de twee (onzuivere) optredens die het zangduo onlangs geven en waar aardig wat kritiek op komt. Jan zou vertrokken zijn omdat hij zich niet langer op zijn plaats zou voelen in de commissie nadat hij zich als enige verzette tegen de keuze voor Mia en Dion.

Politie vraagt songfestivalbezoekers 'goed op elkaar te letten'
Lees ook

Politie vraagt songfestivalbezoekers 'goed op elkaar te letten'

Jan zal over drie weken wel zoals vanouds het commentaar op zich nemen tijdens het liedjesfestijn samen met Cornald Maas, die wel nog in de commissie zit. Naast Cornald gaan ook radio-dj’s Sander Lantinga en Carolien Borgers, oud-dj en presentatrice Hila Noorzai en algemeen directeur Eric van Stade van AVROTROS over de selectie van het songfestivalnummer.

Update - AVROTROS laat in een reactie aan RTL Boulevard weten: "Vorig jaar heeft Jan al aangegeven ruimte te willen maken voor vers bloed in de selectiecommissie. In November heeft Jan de keuze gemaakt na 10 jaar te stoppen als selectielid. Het is een persoonlijk besluit. We gaan nu op zoek naar een vervanger. De uitspraak dat de selectiecommissie unaniem heeft gekozen voor Mia en Dion blijft overeind."

Niet alleen Jan, ook songfestivaldeskundige Aran Bade laat weten zo zijn twijfels te hebben over het duo in De BLVD Podcast. Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag verschijnt een nieuwe aflevering.

Lees meer over
Jan SmitDion CooperMia NicolaiEurovisiesongfestival