SJAKIE EN DE CHOCOLADEFABRIEK 2.0

Glastonbury speelt Willy Wonka na voor het goede doel

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPGlastonbury speelt Willy Wonka na voor het goede doel
RTL

Mensen die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen voor het Britse festival Glastonbury, krijgen nog een kans. Ze moeten dan wel chocolade gaan eten. De organisatie heeft namelijk samen met Oxfam en chocolademerk Tony’s Chocolonely vijf setjes van twee toegangsbewijzen verstopt in de wikkels van de repen, net zoals Willy Wonka dat ooit deed in het Roald Dahl-boek 'Sjakie en de Chocoladefabriek'.

Het ooit door Teun van de Keuken opgerichte Tony’s Chocolonely heeft een serie repen op de markt gebracht in samenwerking met Oxfam. De opbrengst gaat naar een aantal goede doelen die Oxfam heeft uitgerold om armoede te bestrijden.

Rihanna annuleert optreden Glastonbury wegens zwangerschap
Lees ook

Rihanna annuleert optreden Glastonbury wegens zwangerschap

De organisatie van Glastonbury heeft vijf tickets beschikbaar gesteld. Die zijn verstopt in de speciale repen. Ze zijn in Groot-Brittannië sinds zaterdag te koop bij de winkels van Oxfam en ook te krijgen bij de onlineshop van de goede doelen-organisatie.

Glastonbury is dit jaar van 21 tot en met 25 juni. Elton John, Guns N’ Roses en Arctic Monkeys zijn de headliners. Lizzo, Lil Nas X, Christine And The Queens, Lana Del Rey en Manic Street Preachers treden ook op.