MOEILIJK GESPREK

LLDL-kandidate kaart intimiteitsprobleem aan: 'Boos op mijn doos'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS/screenshot Lang Leve de Liefde 1 mei 2023LLDL-kandidate kaart intimiteitsprobleem aan: 'Boos op mijn doos'
RTL

Als Anita en Irma elkaar ontmoeten in 'Lang Leve de Liefde' is het duidelijk dat ze elkaar meteen erg leuk vinden. De twee hebben het gezellig samen en kunnen heerlijk met elkaar lachen, maar toch blijkt al snel dat Anita ook iets van het hart moet. Door een ziekte heeft ze namelijk moeite met intimiteit en het is voor haar belangrijk dat Irma dit weet.

"Sinds dat gebeurd is, is er ook niemand meer aan geweest, zeg maar"

"In 2020 kreeg ik baarmoederhalskanker met uitzaaiingen", vertelt Anita openhartig aan Irma. Na de diagnose besluit ze zo veel mogelijk uit het leven te halen. "Ik heb nu zoiets van: Aniet, nu is het klaar, je gaat doen wat jij wil." Hoewel het nu weer goed met haar gaat, heeft ze er nog steeds last van. "Ik heb natuurlijk die kanker gehad, daar", zegt ze. "Dat is wel een gebied waar ik heel lang boos op ben geweest. Boos op mijn doos."

LLDL-kandidaat treft konijn aan als date: 'Had je niet verwacht hè?
Lees ook

LLDL-kandidaat treft konijn aan als date: 'Had je niet verwacht hè?

Irma kijkt haar begripvol aan: "Die was niet goed." Anita knikt bevestigend. "Die heeft me wel in de steek gelaten. Sinds dat gebeurd is, is er ook niemand meer aan geweest, zeg maar." Irma lijkt te begrijpen waar Anita naartoe wil gaan. "Dus dat is een heel lastig dingetje qua intimiteit, denk ik?"

Anita knikt. "Ik zou wel iemand eerst echt moeten vertrouwen voordat ik diegene toe kan laten op seksueel gebied. Mijn toekomstige partner, wie dat ook mag zijn, of jij dat bent of iemand anders, die zal wel geduld moeten hebben. Ik denk dat ik, als ik echt verliefd op iemand zou zijn en ik mijn hart aan iemand kon geven, het wel toe zou kunnen laten."

Gelukkig begrijpt Irma haar volledig en dat zorgt bij Anita voor tranen. "Je kan nog zo’n leuk mens zijn, maar als iemand het niet kan handelen, ja, dan is dat een no-go, dan houdt het op." De vrouwen sluiten hun gesprek af met een dikke knuffel. Later blijkt dat het onderwerp inderdaad geen no-go is voor Irma: de twee besluiten hun verblijf met elkaar te verlengen. 

Lang Leve de Liefde is elke werkdag om 19.00 uur te zien op SBS6 en kun je onder andere bij Videoland terugkijken.

Lees meer over
Lang Leve de Liefde