OP1S LAG ZE DAAR

Op1-gast valt tijdens uitzending: 'Ze bloedt en het gaat niet goed'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© EO / NPOOp1-gast valt tijdens uitzending: 'Ze bloedt en het gaat niet goed'
RTL

Consternatie in de uitzending van 'Op1' dinsdagavond. Corlien Doodkorte, die te gast was, komt buiten het beeld van de camera's ten val. Andere gasten schieten op dat moment te hulp, terwijl presentatoren Charles Groenhuijsen (69) en Margje Fikse (47) aan de talkshowtafel blijven zitten om uit te leggen wat er is gebeurd.

"Ik weet even niet hoe wij dat nu gaan oplossen"

"Ondertussen is er hier wat consternatie in de studio, want een van de gasten is gevallen", aldus Margje. "Ik weet even niet hoe wij dat nu gaan oplossen. Ze wordt op dit moment overeind geholpen. Ze is aan het bloeden en het gaat niet goed. Mevrouw wordt op dit moment weggehaald. Ze moet even geholpen worden. Dit is heel erg vervelend."

De vrouw kwam naar de studio om te vertellen over genezing na bidden. Corlien, een Parkinson-patiënte, zou vertellen over haar eigen ervaringen daarmee.

Sven Kockelmann begint uitzending van Op1 twee keer opnieuw
Lees ook

Sven Kockelmann begint uitzending van Op1 twee keer opnieuw

Na de val is de vrouw niet meer teruggekomen in de studio. Aan het einde van de uitzending liet Margje weten dat het 'goed' gaat met de vrouw. "Ze heeft alleen nog een bloedneus en een schaafwond."

Een andere tafelgast, Thomas van Groningen, zegt dat de vrouw is geschrokken. 'Ik zag het gebeuren. De tafel bij Op1 staat op een klein podium, waar vanwege camera-opstelling een hap uit is. Zij stapte net dat gat in, waardoor ze viel. Ze was geschrokken, maar het gaat nu weer goed met haar', schrijft hij op Twitter.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Bertus Tichelaar, de hoofdredacteur van de EO, is tevreden met de manier waarop is gehandeld. De uitzending hoefde wat Bertus betreft dan ook niet stilgelegd te worden. "Ze had een bloedneus, maar kon wel reageren. Er was een huisarts bij en ze reageerde direct goed op hem." Stilleggen zou volgens hem alleen maar ruimte voor speculatie bieden. "Als het echt ernstig was hadden we dat uiteraard gedaan, maar de mevrouw in kwestie is na de uitzending gewoon naar huis gegaan."

Lees meer over
Op1