KILL EM WITH KIDNEYS

Selena Gomez en nierdonor hebben ruzie om drankgebruik: 'Ondankbaar'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSelena Gomez en nierdonor hebben ruzie om drankgebruik: 'Ondankbaar'
RTL

De Amerikaanse superster Selena Gomez (30) kreeg in 2017 een nier van haar goede vriendin Francia Raisa (34). Een prachtig teken van onvoorwaardelijke vriendschap. Maar die vriendschap is anno 2023 bekoeld. Francia zou naar verluidt niet meer met de zangeres praten omdat ze nog steeds alcohol drinkt. En intussen wordt ze online aangevallen door Selena-fans.

“Mijn dochter heeft haar nier niet afgestaan zodat Selena kan drinken op feestjes”

Selena lijdt aan lupus, een ernstige auto-immuunziekte. Daardoor ondervond ze nierfalen, en How I met your father-actrice Francia was zo aardig om één van haar gezonde nieren te doneren. Selena plaatste er destijds een emotionele post over op sociale media, voorzien van een foto van haarzelf en Francia in het ziekenhuis. 'Er zijn geen woorden om mijn vriendin te bedanken. Zij gaf me het ultieme cadeau door zichzelf op te offeren en haar nier aan mij te geven', schreef ze eronder.

Selena Gomez verklaart gewichtstoename: 'Ben liever gezond'
Lees ook

Selena Gomez verklaart gewichtstoename: 'Ben liever gezond'

Helaas is er van die warme vriendschap weinig over. Dat laat Francia's vader, radiopersoonlijkheid El Cucuy, althans doorschemeren in de Spaanse talkshow Primer Impacto, waarin hij te gast is. In het programma bevestigt hij dat zijn dochter teleurgesteld is dat Selena een ongezonde levensstijl heeft na een niertransplantatie.

In een openhartige bui vertelt hij dat Francia Selena erop heeft aangesproken dat ze nog steeds alcohol drinkt, ondanks dat dat slecht is voor haar nieuwe nier. Sterker nog, het druist in tegen haar doktersadvies. Regelmatig drinken zorgt er namelijk voor dat haar bloeddruk verhoogt. Raisa voelt zich dus gebruikt, omdat Gomez niet voldoende zorg draagt voor het orgaan dat ze haar gegeven heeft. "Je verliest nu eenmaal vrienden als er liefde, geld en faam bij betrokken is", verzucht El Cucuy. "Ik snap het wel, mijn dochter heeft haar nier niet afgestaan zodat Selena kan drinken op feestjes. Dat is wel erg ondankbaar."

Volgens TMZ weigert Francia om zelf iets te zeggen over de voormalige vriendschap. Ze vertelt wel dat Selena’s fans haar al een tijdje aanvallen op social media. Het was oplettende Selenators (zo noemen ze zichzelf) namelijk al opgevallen dat Francia Selena niet meer volgt op Instagram en ook niet te zien is in Selena's in november uitgekomen documentaire. De reacties zijn 'heel erg', laat Francia aan de Amerikaanse nieuwssite weten. "Wat het meest pijn deed was: 'Ik hoop dat iemand jouw andere nier eruit rukt via een lichaamsopening, jij hoer.'"

Hoewel ze geen contact meer met elkaar hebben, weet Francia zeker dat Selena dit soort gedrag niet accepteert. "Ze heeft een non-profitorganisatie die zich inzet voor geestelijke gezondheid. Het feit dat ik nu gepest wordt, doet mentaal iets met me. Dit wil je voor niemand." Selena roept onder andere mensen op om te stoppen met cyberpesten. “Ik begrijp dus niet dat zowel ik als anderen nog online worden aangevallen,’’ vervolgt ze.

"Ik doe mijn best om er niet naar te luisteren en het niet te lezen. Ik ben zelf hardcore fan geweest van mensen, dus ik begrijp het wel. Maar het is niet leuk. Dus stop er alsjeblieft mee", zo pleit ze.

Lees meer over
Selena Gomez