VORIGE KEER INSIDE

Rutte blikt in VI terug op veelbesproken dildohelm: 'Net op tijd weggeduwd'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS6 / TalpaRutte blikt in VI terug op veelbesproken dildohelm: 'Net op tijd weggeduwd'
RTL

Hoog bezoek maandagavond in het SBS-praatprogramma 'Vandaag Inside'. Minister-president Mark Rutte (56) is van de partij om zich het vuur aan de schenen te laten leggen door Wilfred Genee (55), René van der Gijp (62), maar vooral Johan Derksen (74) natuurlijk. Daarbij grijpt Rutte ook nog terug naar het vórige bezoek, voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen in maart van dit jaar. Want daar gebeurde iets vrij bijzonders.

"Die foto is in alle dossiers terechtgekomen"

Aan de start van de uitzending blikken Wilfred, René, Johan en Rutte terug op het vorige bezoek. Toen werd meermaals gezegd dat de minister-president op moest stappen. "Toch was het een leuke uitzending", zegt Rutte daarover. "Na twee keer wist ik het wel", aldus René, die van mening is dat Johan en Wilfred toen te fel waren. 

Dan gaat het kort over de helm waar een dildo op geplakt was. "Die dildohelm heb ik net op tijd weggeduwd. Die foto is in alle dossiers terechtgekomen. Als die te lang hier gestaan zou hebben, dan ben ik bang dat het toch een belangrijker gespreksonderwerp zou zijn geworden", laat Rutte zich daarover ontvallen.

En ook het 'nieuws' over het seksleven van Rutte is besproken. Wilfred: "De eerste minister-president die een staande ovatie krijgt omdat hij geneukt heeft." Daarop reageert de langstzittende minister-president van Nederland. "Het was een hoogtepunt in de uitzending." Dan springt Johan voor hem in de bres. "Ik vind ook niet dat je dat op moet biechten, hoor."

Screenshot Vandaag Inside / 13-03-2023© SBS6 / Talpa
Screenshot Vandaag Inside / 13-03-2023

Dan delen Johan, Wilfred en René met Rutte wat ze te vragen hebben. Aan bod komen bijvoorbeeld de problematiek in Groningen, het gedoe rondom TataSteel, de stikstofuitstoot, de situatie in China, de toeslagenaffaire, maar ook de impasse die Wopke Hoekstra lijkt te hebben gecreëerd in het kabinet. "Je moet je voorstellen dat het kabinet valt, terwijl we in een grote crisis zitten", zegt Rutte, als Johan impliceert dat er een nieuwe regering moet komen omdat hij vooral D66-leider Sigrid Kaag niet kan waarderen. Dat is volgens de minister-president absoluut geen goed plan. "Wat wij nu doen, en dat doen wij voor het eerst weer in jaren, is bezuinigen. En dat is dankzij Sigrid Kaag", zegt Rutte. "Wij kunnen goed samenwerken. D66 is een betrouwbare partij."

Na een lang gesprek waarin vooral Rutte aan het woord is, krijgt hij koffers aangeboden van Wilfred. "En nu wegwezen", zegt de presentator. "En de dildo zit er niet in, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken." Al met al vindt Johan dat Rutte alsnog op moet stappen, maar ook ditmaal vangt hij bot. Want dat gaat niet gebeuren, maakt de politicus meermaals duidelijk. "Er zijn een aantal dingen die we op moeten lossen. En daar loop ik niet voor weg", zegt hij. "Eerlijk gezegd staan we er ontzettend sterk voor met ons economie."

En komt Rutte nog een keer terug? "Ik zou het leuk vinden", laat hij weten. Maar op een verzoek om maandelijks te komen, daar gaat hij niet op in. "Dat vind i ik te veel."

Het is tweede keer zijn dat de minister-president te gast is bij het populaire tv-programma. Zijn komst in maart leverde het programma met 1,5 miljoen kijkers een kijkcijferrecord op. Op 5 april zou hij opnieuw te gast zijn, maar zegde dat een dag van tevoren af vanwege het debat over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen.

Voor de fans van Vandaag Inside was er onlangs goed nieuws. De drie mannen tekenden namelijk live op televisie bij voor nog een aantal jaar. Meer over hoe lang Wilfred, René en Johan nog te zien zijn bij SBS6 en wat ze daarvoor op de bankrekening gestort krijgen zie je in onderstaande video.

Een aflevering van Vandaag Inside gemist? Terugkijken kan hier.

Lees meer over
Mark RutteJohan DerksenRene van der GijpWilfred GeneeVandaag Inside