VAST IN HET WEB

Vierde Spider-Man-film op de plank door schrijversstaking

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Sony Pictures Releasing (via Universal)Vierde Spider-Man-film op de plank door schrijversstaking
RTL

De vierde film rond het personage Spider-Man met acteur Tom Holland (27) in de hoofdrol is voorlopig even uitgesteld. Dit komt door de schrijversstaking in Hollywood. Dat meldde de hoofdrolspeler donderdagavond aan vakblad 'Variety'.

"Ja, we gaan een nieuwe Spider-Man maken"

"Ik kan niet veel zeggen", aldus Tom "Maar er zijn gesprekken geweest over het nieuwe deel. Die gesprekken zijn even stopgezet, uit solidariteit met de schrijvers die op dit moment staken." Producent Amy Pascal bevestigde het nieuws op de rode loper. "Ja, we gaan een nieuwe Spider-Man maken", aldus de filmbaas. "Maar we doen niets zolang de staking voortduurt."

Spider-Man Tom Holland stopt met sociale media om mentale gezondheid
Lees ook

Spider-Man Tom Holland stopt met sociale media om mentale gezondheid

Tom speelde de rol van Spider-Man inmiddels in zes films. Drie films draaiden helemaal om zijn personage, in de andere Marvel-films speelde hij een bijrol. Spider-Man geldt als een van de populairste helden uit het Marvel-universum.

De schrijvers in Hollywood hebben begin mei het werk neergelegd omdat grote studio's en streamingdiensten geen nieuwe loonafspraken willen maken. Volgens kenners gaat de staking nog wel een paar maanden duren. De opnames van diverse series zijn stilgelegd of vertraagd door de staking.