CHANTAL GAAT SLAPEN

Chantal Janzen trok zich terug als bonuskinderen op bezoek kwamen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPChantal Janzen trok zich terug als bonuskinderen op bezoek kwamen
RTL

Chantal Janzen (44) onthult in de podcast 'V4der' van Pepijn Lanen (40), die zich focust op het ouderschap, dat ze zich vroeger afzonderde zodra haar bonuskinderen op bezoek kwamen. "Omdat ik er niet tussen wil zitten", zegt de actrice, die momenteel werkt aan een serie over samengestelde gezinnen.

"Als ze weg waren, zei mijn man: 'Ik heb jou dit hele weekend bijna niet gezien'"

Chantal is al jaren gelukkig met haar man Marco: ze trouwden in 2014. Samen kregen ze twee zoons, James en Bobby. Marco had al drie kinderen uit zijn eerdere relatie, dochters Esmée en Isaa en zoon Zion. 

Chantal Janzen op plek gezet door 6-jarig vriendje van zoon
Lees ook

Chantal Janzen op plek gezet door 6-jarig vriendje van zoon

Hoe makkelijk het gezin nu met elkaar omgaat, zo ingewikkeld was dat in het begin. In een openhartige bui vertelt Chantal dat ze zich elk weekend afzonderde als de kinderen van haar man bij hen kwamen. "Ik heb ze bewust [...] op afstand gehouden en niet opgedrongen als nóg een ouder", vertelt ze.

"Als ze dan ieder weekend bij ons kwamen, dan dacht ik altijd: wacht, dit is hun tijd met hun vader. En dan ging ik me heel snel afzonderen", vervolgt Chantal. "Ik ging boven televisie kijken, iets anders doen of naar een vriendin. Dat heb ik eigenlijk te lang gedaan."

(Tekst gaat verder onder de video.)

Hoewel ze het met goede bedoelingen deed, heeft ze spijt dat ze zich niet eerder heeft uitgesproken over waaróm ze het deed. "Ze wisten niet waarom ik het deed. Zij dachten: ze heeft geen zin in ons. Maar ik doe dat omdat ik er niet tussen wil zitten." Wat het stel erg heeft geholpen is dat ze wel steeds met elkaar bleven praten. "Als ze weg waren, zei mijn man: 'Ik heb jou dit hele weekend bijna niet gezien. Dat vond ik niet leuk, dat vond ik niet fijn.'"

Chantal laat weten dat ze dan eigenlijk wel mee wilde, maar niet 'de tijd [wilde] wegsnoepen' van de quality time die haar man met zijn kinderen had. Sterker nog, ze was naar eigen zeggen 'stikjaloers' op de tijd die zij hadden met haar nieuwe geliefde.

Ze had niet meteen door dat haar twijfels uitspreken dé manier was om met de situatie om te gaan. "Dat moet je echt wel ontdekken. Het heeft gelukkig niet lang geduurd. Maar wel net te lang genoeg dat hij begon te denken: je vindt ze een last. Maar nee, dat is het helemaal niet. Ik moet het goed doen. Ik moet die kinderen de tijd geven, want ze hebben maar één weekend." Uiteindelijk zag Chantal dan ook het licht: "Het gaat om de tijd die jij met je geliefde wil doorbrengen. Dat kind verdient ook tijd." Zo werd het samengesteld gezin uiteindelijk toch one big happy family

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Chantal Janzen