POPULAR

Madonna evenaart record van Cher in hitlijst

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMadonna evenaart record van Cher in hitlijst
RTL

Madonna heeft met haar nieuwste notering in de Amerikaanse hitlijst Billboard Hot 100 een record van Cher (77) geëvenaard. De 64-jarige zangeres is deze week met het nummer 'Popular' terug te vinden in de lijst. Daarmee is ze de tweede vrouw die in vijf opeenvolgende decennia een plaat heeft uitgebracht die de hitlijst heeft gehaald.

Het lied waarmee Madonna deze week in de Billboard Hot 100 is verschenen, is een samenwerking met The Weeknd en Playboy Carti en is opgenomen voor de soundtrack van de HBO-serie The Idol. De plaat komt binnen op plek 43.

De laatste notering van de Queen of Pop was in 2015, met het lied 'Bitch, I'm Madonna'. Vanaf de jaren 80 is Madonna nu vijf decennia op rij te vinden in de belangrijke Amerikaanse hitlijst. Cher stond daar vanaf de jaren zestig vijf decennia op rij in.

Nieuwe single Sam Smith en Madonna nu te horen
Lees ook

Nieuwe single Sam Smith en Madonna nu te horen

Drie mannen stonden nog meer decennia op rij in de Billboard Hot 100. Elvis Presley houdt het absolute record met zeven decennia. Michael Jackson en Paul McCartney verschenen zes decennia op rij in de hitlijst.

De Billboard Hot 100 is de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten, samengesteld door het Billboard Magazine.

Lees meer over
MadonnaCher