150 JAAR AFSCHAFFING SLAVERNIJ

Vier omroepen doen gezamenlijk verslag van viering Keti Koti

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPVier omroepen doen gezamenlijk verslag van viering Keti Koti
RTL

Vier omroepen werken op zaterdagavond 1 juli samen om op NPO Radio 1 verslag te doen van de viering van Keti Koti in het land. NTR, PowNed, Omroep Zwart en de EO verzorgen gezamenlijk een uitzending waarin de NPO uitgebreid stilstaat bij de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt herdacht.

In de uitzending vertellen gasten in de studio persoonlijke verhalen, maar worden er ook bijdragen verzorgd door verslaggevers in het land en vanaf de Antillen. In de nacht die volgt op Keti Koti, van zaterdag op zondag, reflecteert Omroep Zwart in De Nacht is ZWART op de vraag hoe er buiten Keti Koti om wordt omgesprongen met het herinneren van het slavernijverleden.

Keti koti-toespraak Willem Alexander live op tv te volgen
Lees ook

Keti koti-toespraak Willem Alexander live op tv te volgen

NPO Radio 1 staat dit jaar uitgebreid stil bij de herdenking én viering van 150 jaar afschaffing slavernij. De VPRO lanceert ook een nieuwe podcastserie, Een verborgen Surinaamse Schat, waarin theatermaker Mathieu Wijdeven het leven van zijn betovergrootvader reconstrueert die één jaar voor de officiële afschaffing van de slavernij werd geboren.

De NOS doet zaterdag overdag verslag van de slavernijherdenking in het Oosterpark in Amsterdam. Koning Willem-Alexander houdt een toespraak bij het Nationaal monument slavernijverleden. De presentatie van deze uitzending is in handen van Winfried Baijens.

Lees meer over
Keti Koti