DERTIGERSDILEMMA

Komt er een vervolg op hitserie Dertigers in de vorm van Veertigers?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Rob van der VoortKomt er een vervolg op hitserie Dertigers in de vorm van Veertigers?
RTL

Deze week werd bekend dat het vierde seizoen van de serie 'Dertigers', waarin een vriendengroep van acht - je verwacht het niet - dertigers centraal staat, meteen het laatste is. Maar waarom stopt de serie eigenlijk, aangezien die een grote hit is? En komt er mogelijk een vervolg?

"Iedereen in de serie is inmiddels bijna 40, dus het is ook logisch en kloppend in het verhaal"

De serie stopt volgens de omroep op het hoogtepunt, laat een woordvoerder van BNNVARA eerder deze week weten na berichtgeving van het Algemeen Dagblad. Veronica Superguide is echter nog niet helemaal tevreden met dat antwoord en besluit nogmaals verhaal te halen bij de woordvoerder. "Iedereen in de serie is inmiddels bijna 40, dus het is ook logisch en kloppend in het verhaal", klinkt het.

Hitserie Dertigers stopt na vier seizoenen
Lees ook

Hitserie Dertigers stopt na vier seizoenen

Een vervolg met de titel Veertigers klinkt dan ook als een logische vervolgstap, maar daar is BNNVARA nog helemaal niet mee bezig. "Er is niets bekend over een vervolg, maar ik zal het idee hier doorgeven!" krijgt het televisieblad als antwoord.

De kijkcijfers van de afleveringen in het eerste seizoen waren met 250.000 tot 400.000 kijkers niet heel hoog, maar de serie was online een groot succes. Op NPO Start werden de twee seizoenen samen bijna tien miljoen keer gestreamd. In de serie passeren herkenbare dilemma's over kinderen, de liefde en vriendschappen de revue. 

Het vierde en tevens laatste seizoen van Dertigers is vanaf 3 juli 2023 elke werkdag om 21.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3